.

Cod COR operator punct termic


Cod COR operator punct termic

Cod COR: operator punct termic

Cod COR: 313109 - operator punct termic


Meseria de operator punct termic face parte din grupa de baza: 3131 Operatori in centralele de producere a energiei electrice.

Istoria meseriei de operator punct termic

Operatorul punct termic este o meserie veche, care a existat de mai multe secole. Meseria a evoluat de-a lungul anilor, de la folosirea focului pentru a pregati alimentele, la folosirea masinilor de gatit moderne. Acest lucru a permis o mai mare precizie si control asupra prepararii alimentelor. Operatorii punct termic sunt responsabili pentru pregatirea alimentelor in mod corespunzator, folosind masini de gatit si alte echipamente. Ei trebuie sa stie cum sa utilizeze corect echipamentul si sa tina cont de regulile de igiena si siguranta. Operatorii punct termic trebuie sa fie atenti la detalii si sa aiba o buna intelegere a produselor alimentare si a modului in care acestea sunt pregatite.

Model fisa de post: operator punct termic

Fisa de post pentru meseria de operator punct termic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator punct termic, cod COR 313109


Grupa de baza: 3131 Operatori in centralele de producere a energiei electrice

1. Titlu post: Operator Punct Termic

2. Descrierea postului:

Operatorul Punct Termic este responsabil pentru operarea, intretinerea si monitorizarea echipamentelor si a proceselor din punctele termice. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a echipamentelor si sa monitorizeze parametrii de functionare pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

3. Responsabilitati:

- Operarea, intretinerea si monitorizarea echipamentelor si a proceselor din punctele termice;

- Monitorizarea parametrilor de functionare pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate;

- Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice;

- Executarea oricaror alte sarcini asociate cu postul.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in operarea, intretinerea si monitorizarea echipamentelor si a proceselor din punctele termice;

- Cunostinte tehnice solide;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 313

  Grupa Minora 313

  Tehnicieni controlori de procese industriale

  Tehnicienii controlori de procese industriale opereaza si monitorizeaza tablourile electrice de comanda, sistemele computerizate de control, masinile multifunctionale de control al proceselor si mentin unitatile de procesare in generarea si distributia energiei electrice, instalatiile de canalizare, tratare a apelor reziduale si distrugere a deseurilor, in rafinarea produselor chimice, petrolului si gazelor naturale, in prelucrarea metalului si alte operatii multiple de proces.

 • COR

  Grupa de baza 3131 Operatori in centralele de producere a energiei electrice

  Operatorii in centralele de producere a energiei electrice actioneaza, monitorizeaza si intretin tablourile de comanda si echipamentele aferente in centrele de distributie care controleaza productia si distributia de energie electrica sau de alta natura in retelele de transmisie. Echipamentul manipulat include reactoare, turbine, generatoare si alte echipamente auxiliare din cadrul statiilor de producere a energiei electrice.

 • COD

  COD COR 313109 - operator punct termic