Cod COR: 422307 - operator registrator de urgenta
Meseria de operator registrator de urgenta face parte din grupa de baza: 4223 Operatori centrale telefonice.
Operatorul registrator de urgenta este o profesie relativ noua, care a aparut in anii 2000. Acestia sunt responsabili pentru inregistrarea si monitorizarea apelurilor de urgenta, precum si pentru oferirea asistentei de urgenta necesare. Operatorii registratori de urgenta lucreaza in centrele de urgenta, unde raspund la apelurile de urgenta si ofera asistenta necesara. Ei sunt responsabili pentru a oferi informatii si asistenta medicala, precum si pentru a contacta echipele de urgenta si a le coordona. Operatorii registratori de urgenta trebuie sa fie pregatiti sa raspunda la orice situatie de urgenta si sa ofere asistenta necesara. Ei trebuie sa fie capabili sa ia decizii rapide si sa comunice eficient cu persoanele care suna. Acestia trebuie sa fie pregatiti sa lucreze in conditii stresante si sa faca fata presiunii.
Fisa de post pentru meseria de operator registrator de urgenta
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: operator registrator de urgenta , cod COR 422307
Fisa de post pentru meseria de operator registrator de urgenta
Descrierea postului:
Operatorul registrator de urgenta este responsabil pentru primirea apelurilor de urgenta si inregistrarea acestora in sistemul de dispecerat. Acesta trebuie sa fie capabil sa gestioneze situatii de urgenta si sa ofere asistenta telefonica pentru a ajuta persoanele care se confrunta cu situatii de urgenta.
Responsabilitati:
- Primirea apelurilor de urgenta si inregistrarea acestora in sistemul de dispecerat
- Identificarea si evaluarea situatiilor de urgenta
- Furnizarea de asistenta telefonica pentru a ajuta persoanele care se confrunta cu situatii de urgenta
- Comunicarea cu echipa de interventie pentru a coordona raspunsul la situatia de urgenta
- Monitorizarea situatiilor de urgenta si actualizarea informatiilor in sistemul de dispecerat
- Asigurarea ca toate apelurile de urgenta sunt inregistrate si gestionate in mod corespunzator
- Respectarea procedurilor si politicilor de lucru ale dispeceratului
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul serviciilor de urgenta sau a lucrat in domenii similare
- Abilitati excelente de comunicare si ascultare activa
- Capacitatea de a gestiona situatii de urgenta si de a lua decizii rapide si eficiente
- Cunostinte solide de operare a calculatorului si a sistemelor de dispecerat
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti colegi
- Disponibilitatea de a lucra in ture si in weekend-uri
- Abilitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona situatii stresante
Educatie si formare:
- Studii medii sau superioare
- Certificare in domeniul serviciilor de urgenta sau a lucrat in domenii similare
Salariu:
Salariul pentru un operator registrator de urgenta poate varia in functie de experienta si de locatia de munca. In general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este de aproximativ 2000-2500 de lei pe luna.
Functionari administrativi
Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.
Functionari in serviciul cu publicul
Functionarii in serviciul cu publicul trateaza cu clientii in legatura cu organizarea de calatorii, operatiunile financiare (monetare), cererile de informatii, programarea intalnirilor, operarea centralelor telefonice si se ocupa de intervievarea pentru anchete sau pentru completarea aplicatiilor de eligibilitate pentru servicii.
Agenti in centre de informare
Agentii in centrele de informare furnizeaza informatii clientilor sau obtin informatii personal, prin telefon sau prin alte mijloace electronice, cum ar fi e-mailul, in legatura cu organizarea de calatorii, descrierea de produse ori servicii ale unei organizatii, inregistrarea si intampinarea oaspetilor si vizitatorilor, stabilirea de intalniri, conectarea apelurilor telefonice si colectarea informatiilor de la respondentii la sondaje sau din aplicatiile pentru servicii.
Operatorii din centralele telefonice utilizeaza centralele si consolele telefonice de comunicatii pentru a stabili conexiunile telefonice, a primi solicitarile de informatii ale apelantului si raportarile problemelor de serviciu aparute, inregistreaza si retransmit mesajele catre membrii personalului sau clientilor