Cod COR: 311941 - operator responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor
Meseria de operator responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor face parte din grupa de baza: 3119 Tehnicieni in stiinte ingineresti neclasificati in grupele de baza anterioare.
Istoria meseriei de tehnician in industria alimentara se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, tehnicienii in industria alimentara au fost angajati pentru a ajuta la procesarea alimentelor si a le face mai sigure pentru consum. Acestia au fost responsabili pentru aplicarea tehnologiei si a cunostintelor stiintifice pentru a asigura calitatea si siguranta alimentelor. In anii 1900, tehnicienii in industria alimentara au inceput sa utilizeze tehnologii mai avansate pentru a imbunatati procesele de productie si a asigura calitatea alimentelor. In prezent, tehnicienii in industria alimentara sunt responsabili pentru aplicarea tehnologiei si a cunostintelor stiintifice pentru a asigura calitatea si siguranta alimentelor. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru aplicarea normelor si reglementarilor in vigoare si pentru a asigura ca produsele alimentare sunt produse in conformitate cu standardele de calitate.
Fisa de post pentru meseria de operator responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: operator responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor, cod COR 311941
FISA DE POST
Denumirea postului: Operator responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor
Departamentul: Tehnic
Subordonat: Directorul tehnic
Responsabilitati:
- Monitorizarea si supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din cadrul companiei;
- Verificarea si mentinerea in bune conditii a tuturor instalatiilor si echipamentelor;
- Analizarea si rezolvarea problemelor tehnice aparute in cadrul instalatiilor si echipamentelor;
- Asigurarea functionarii corecte a instalatiilor si echipamentelor;
- Realizarea de rapoarte periodice privind starea instalatiilor si echipamentelor;
- Asigurarea respectarii normelor de securitate si protectia muncii;
- Participarea la intalniri si discutii tehnice;
- Mentinerea unei bune comunicari cu echipa tehnica si cu ceilalti angajati.
Competente:
- Cunostinte tehnice solide in domeniul instalatiilor si echipamentelor;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Abilitati de analiza si sinteza;
- Abilitati de utilizare a calculatorului.
Cerinte:
- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei facultati tehnice;
- Experienta anterioara in domeniul instalatiilor si echipamentelor;
- Cunostinte de limba engleza la nivel mediu.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Tehnicieni in stiinte ingineresti
Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.
Aceasta grupa de baza se refera la tehnicienii din stiintele ingineresti neclasificati in alta parte in grupa minora 311 - Tehnicieni in stiinte ingineresti. De exemplu, aceasta grupa de baza ii include pe cei care asista oamenii de stiinta si inginerii implicati in dezvoltarea procedurilor sau in coordonarea cercetarilor privind tehnicile de siguranta, inginerie biomedicala, de mediu sau industriala si de productie.