.

Cod COR operator rol


Cod COR operator rol

Cod COR: operator rol

Cod COR: 335202 - operator rol


Meseria de operator rol face parte din grupa de baza: 3352 Inspectori fiscali.

Istoria meseriei de operator rol

Operatorul de rol este o meserie veche, care dateaza din anii 1800. Aceasta meserie a fost initial folosita pentru a ajuta la fabricarea si prelucrarea materialelor textile. Operatorii de rol au folosit masini speciale pentru a prelucra materialele textile, cum ar fi tesaturi, matase si lana. Aceste masini au fost folosite pentru a taia, cusa, impleti si imbraca materialele textile. Cu trecerea timpului, aceasta meserie s-a schimbat si s-a extins in alte industrii, cum ar fi productia de imbracaminte, productia de incaltaminte si productia de produse din piele. Operatorii de rol sunt responsabili pentru a opera masinile speciale si pentru a asigura ca produsele sunt fabricate corect si in mod eficient.

Model fisa de post: operator rol

Fisa de post pentru meseria de operator rol


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator rol, cod COR 335202


Grupa de baza: 3352 Inspectori fiscali

Titlul postului: Operator rol

Descrierea postului:

Operatorul rol este responsabil pentru operarea si intretinerea masinilor de laminare si a altor echipamente utilizate in procesul de productie a rolelor de hartie, carton sau alte materiale. Acesta trebuie sa fie capabil sa citeasca si sa interpreteze planurile de productie, sa pregateasca masinile pentru productie si sa efectueze ajustari si reparatii minore in timpul procesului de productie.

Responsabilitati:

- Pregatirea masinilor pentru productie, inclusiv setarea parametrilor de productie si a materialelor necesare
- Monitorizarea procesului de productie si efectuarea ajustarilor necesare pentru a asigura calitatea produselor
- ntretinerea si reparatia masinilor si a altor echipamente utilizate in procesul de productie
- Respectarea normelor de siguranta si a procedurilor de lucru
- nregistrarea datelor de productie si a altor informatii relevante in sistemul de urmarire a productiei
- Participarea la instruiri si formari pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile

Cerinte:

- Experienta anterioara in operarea masinilor de laminare sau a altor echipamente similare
- Cunostinte tehnice solide si abilitati de rezolvare a problemelor
- Abilitati bune de comunicare si colaborare in echipa
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu rapid si dinamic
- Atentie la detalii si capacitatea de a urmari procedurile de lucru
- Disponibilitatea de a lucra in schimburi si in weekend-uri

Educatie:

- Studii medii sau superioare in domeniul tehnic sau experienta echivalenta in domeniu

Salariu:

- Salariul pentru un operator rol variaza in functie de experienta si de companie, dar poate fi in medie intre 2000 si 3000 de lei lunar.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 335

  Grupa Minora 335

  Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati

  Specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilatii acestora administreaza punerea in aplicare a regulilor si reglementarilor guvernamentale referitoare la frontierele nationale, impozite, prestatii sociale, emit sau examineaza aplicatiile pentru licentele sau autorizatiile in legatura cu transportul, exportul si importul bunurilor, infiintarea de firme, constructia de cladiri si alte activitati supuse reglementarilor guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 3352 Inspectori fiscali

  Inspectorii fiscali examineaza declaratiile fiscale, facturile de vanzare si alte documente pentru a determina tipul si nivelul impozitului, ale obligatiilor si altor tipuri de taxe care trebuie platite de catre persoane fizice sau juridice si trimite cazurile exceptionale sau importante catre contabili, functionari guvernamentali superiori sau directorilor.

 • COD

  COD COR 335202 - operator rol