.

Cod COR operator separare magnetica


Cod COR operator separare magnetica

Cod COR: operator separare magnetica

Cod COR: 812123 - operator separare magnetica


Meseria de operator separare magnetica face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.

Istoria meseriei de operator separare magnetica

Operatorul de separare magnetica este o meserie veche, care a fost folosita pentru prima data in anii 1800. Aceasta tehnologie a fost folosita pentru a separa materialele metalice de materialele neferoase, folosind un camp magnetic. Acest proces a fost folosit in industria miniera, in industria metalurgica si in industria de prelucrare a materialelor. in prezent, aceasta tehnologie este folosita in industria de prelucrare a materialelor, in industria de reciclare si in industria de productie a produselor alimentare. Operatorul de separare magnetica este responsabil pentru operatiunile de separare a materialelor metalice si neferoase, folosind un camp magnetic. Acesta trebuie sa fie familiarizat cu toate tipurile de echipamente si tehnologii folosite in acest proces si sa fie capabil sa utilizeze aceste echipamente in mod corespunzator. De asemenea, operatorul trebuie sa fie capabil sa monitorizeze si sa controleze procesul de separare magnetica pentru a asigura ca materialele sunt separate corect.

Model fisa de post: operator separare magnetica

Fisa de post pentru meseria de operator separare magnetica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator separare magnetica, cod COR 812123


Grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

1. Titlu post: Operator separare magnetica

2. Descrierea postului:

Operatorul separare magnetica este responsabil pentru operarea echipamentelor de separare magnetica si pentru asigurarea unei separari eficiente a materialelor. Acesta trebuie sa monitorizeze si sa controleze procesul de separare, sa verifice si sa regleze parametrii de functionare ai echipamentului si sa asigure o separare corecta a materialelor.

3. Responsabilitati:

- Operarea echipamentelor de separare magnetica;

- Monitorizarea si controlul procesului de separare;

- Verificarea si reglarea parametrilor de functionare ai echipamentului;

- Asigurarea unei separari corecte a materialelor;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice;

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul separarii magnetice;

- Cunostinte tehnice si abilitati de operare a echipamentelor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si capacitate de a lucra in conditii de stres;

- Cunostinte de baza in domeniul securitatii si protectiei mediului.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.

 • COD

  COD COR 812123 - operator separare magnetica