Cod COR: 815502 - operator tabacitor mineral argasitor
Meseria de operator tabacitor mineral argasitor face parte din grupa de baza: 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor.
Operatorul tabacitor mineral argasitor este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica prelucrarea mineralelor, cum ar fi argila, nisipul si lutul, pentru a produce produse din tabla, cum ar fi tigle, tevi si alte produse metalice. Acesti operatori foloseau unelte speciale, cum ar fi ciocane, topoare si ciocane, pentru a prelucra materialele si a le transforma in produse finite. Acesti operatori au fost foarte importanti in dezvoltarea industriei metalurgice, deoarece au contribuit la fabricarea produselor metalice de calitate.
Fisa de post pentru meseria de operator tabacitor mineral argasitor
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: operator tabacitor mineral argasitor, cod COR 815502
Titlu post: Operator Tabacitor Mineral Argasitor
Descrierea postului:
Operatorul tabacitor mineral argasitor este responsabil pentru prelucrarea materialelor minerale folosind un argasitor. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta necesare.
Responsabilitati:
Operarea argasitorului pentru prelucrarea materialelor minerale
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai argasitorului
Monitorizarea si controlul procesului de prelucrare
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai masinii
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai dispozitivelor auxiliare
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de control
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de masurare
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de protectie
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de alimentare
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de transport
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de evacuare
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de curatare
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de control al calitatii
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de protectie a mediului
Verificarea si reglarea parametrilor de lucru ai sistemelor de protectie a muncii
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele
Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.
Operatorii la masinile pentru tratarea blanurilor si pieilor actioneaza si supravegheaza diferite masini care pregatesc pielea sau trateaza pielea cu blana ori lana. Acestia razuiesc, curata, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile brute pentru a produce materii prime din piele si blanuri finisate.