.

Cod COR operator termoprotectie


Cod COR operator termoprotectie

Cod COR: operator termoprotectie

Cod COR: 713105 - operator termoprotectie


Meseria de operator termoprotectie face parte din grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati.

Istoria meseriei de operator termoprotectie

Operatorii termoprotectiei sunt persoane care se ocupa cu prevenirea si controlul temperaturilor in aplicatii industriale. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand industria a inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a controla temperaturile. Acestia folosesc echipamente specializate pentru a monitoriza si controla temperaturile in aplicatii industriale, cum ar fi procesele de fabricatie, depozitarea produselor si transportul. Operatorii termoprotectiei sunt responsabili pentru asigurarea ca temperaturile sunt monitorizate si controlate in mod corespunzator, astfel incat sa se asigure ca produsele sunt fabricate si depozitate in conditii optime. Acestia trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia de control al temperaturii si sa fie capabili sa ia decizii rapide si corecte in situatii de urgenta.

Model fisa de post: operator termoprotectie

Fisa de post pentru meseria de operator termoprotectie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator termoprotectie, cod COR 713105


Grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati

Denumirea postului: Operator termoprotectie

Scopul postului:

Operatorul termoprotectie este responsabil pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur si eficient prin monitorizarea si controlul temperaturilor din cadrul procesului de productie.

Responsabilitati principale:

- Monitorizeaza si controleaza temperaturile din cadrul procesului de productie;

- Asigura functionarea corecta a echipamentelor termoprotectie;

- Verifica si mentine echipamentele termoprotectie in stare buna de functionare;

- Asigura respectarea standardelor de siguranta si calitate;

- Monitorizeaza si raporteaza orice anomalii sau defectiuni;

- Asigura respectarea procedurilor si regulilor de siguranta;

- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul termoprotectiei;

- Cunostinte solide despre echipamentele termoprotectie;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7131 Zugravi si asimilati

  Zugravii si asimilatii acestora pregatesc suprafetele cladirilor si ale altor structuri pentru vopsire (zugravire), aplica straturi de protectie si decorative de vopsea sau materiale similare ori acopera peretii interiori si plafoanele cladirilor cu tapet sau alte materiale de finisare.

 • COD

  COD COR 713105 - operator termoprotectie