.

Cod COR operator textile netesute


Cod COR operator textile netesute

Cod COR: operator textile netesute

Cod COR: 815907 - operator textile netesute


Meseria de operator textile netesute face parte din grupa de baza: 8159 Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de operator textile netesute

Meseria de operator textile netesute se refera la prelucrarea materialelor textile prin tehnologii de netezire si finisare. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand a fost introdusa in Europa. In acea perioada, operatorii textile netesute erau angajati in fabrici de tesaturi, unde foloseau masini speciale pentru a prelucra materialele textile. Aceste masini erau folosite pentru a netezi materialele textile si pentru a le face mai moi si mai placute la atingere. In secolul al XIX-lea, tehnologia s-a imbunatatit si au fost introduse masini mai avansate, care au permis operatorilor textile netesute sa prelucreze materialele textile mai rapid si mai eficient. In prezent, operatorii textile netesute folosesc masini specializate pentru a prelucra materialele textile, cum ar fi masini de netezire, masini de finisare si masini de tesut. Aceste masini sunt folosite pentru a prelucra materialele textile in scopul de a le face mai moi, mai placute la atingere si mai rezistente.

Model fisa de post: operator textile netesute

Fisa de post pentru meseria de operator textile netesute


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator textile netesute, cod COR 815907


Grupa de baza: 8159 Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Operator Textile Netesute

Descrierea postului:

Operatorul Textile Netesute este responsabil pentru operarea echipamentelor de netezire a materialelor textile. Acesta trebuie sa asigure ca toate materialele textile sunt netezite corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate.

Responsabilitati:

Operarea echipamentelor de netezire a materialelor textile in conformitate cu instructiunile de lucru si standardele de calitate.

Verificarea materialelor textile pentru a se asigura ca sunt netezite corespunzator.

Monitorizarea echipamentelor de netezire pentru a se asigura ca functioneaza corect.

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisor.

Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in operarea echipamentelor de netezire a materialelor textile.

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de netezire.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Atentie la detalii si abilitati de inspectie.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8159 Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele neclasificati in alta parte in grupa minora 815 - Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele. De exemplu, grupa de baza include pe cei care lucreaza in actionarea si supravegherea masinilor care fabrica palarii, corturi, saltele sau diverse articole, cum ar fi impletituri ori alte ornamente.

 • COD

  COD COR 815907 - operator textile netesute