.

Cod COR operator tiparituri Braille


Cod COR operator tiparituri Braille

Cod COR: operator tiparituri Braille

Cod COR: 732211 - operator tiparituri Braille


Meseria de operator tiparituri Braille face parte din grupa de baza: 7322 Tipografi.

Istoria meseriei de operator tiparituri Braille

Meseria de operator tiparituri Braille a fost inventata in anul 1824 de catre Louis Braille, un tanar orb din Franta. El a inventat un sistem de puncte si linii care permitea persoanelor cu deficiente de vedere sa citeasca si sa scrie. Acest sistem a devenit cunoscut sub numele de Braille si a revolutionat modul in care persoanele cu deficiente de vedere pot interactiona cu lumea. Operatorii tiparituri Braille sunt responsabili cu imprimarea materialelor Braille, cum ar fi carti, reviste si alte materiale educationale. Acestia folosesc masini speciale care pot imprima punctele si liniile Braille pe hartie. Operatorii tiparituri Braille trebuie sa fie foarte atenti la detalii si sa aiba cunostinte despre sistemul Braille. Acestia trebuie sa fie capabili sa verifice si sa corecteze erorile inainte de a imprima materialele. Meseria de operator tiparituri Braille a evoluat de-a lungul anilor, de la utilizarea masinilor manuale la masinile electronice si computerele care pot imprima materiale Braille mai rapid si mai eficient.

Model fisa de post: operator tiparituri Braille

Fisa de post pentru meseria de operator tiparituri Braille


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator tiparituri Braille, cod COR 732211


Grupa de baza: 7322 Tipografi

Titlu post: Operator Tiparituri Braille

Responsabilitati:

Operarea echipamentelor de tiparire Braille pentru a produce materiale tiparite Braille

Verificarea calitatii materialelor tiparite Braille

Asigurarea unui flux de lucru eficient si eficace

Mentinerea echipamentelor de tiparire Braille in stare buna de functionare

Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta

Monitorizarea stocurilor de materiale si a consumabilelor

Asigurarea respectarii termenelor de livrare

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Asigurarea respectarii procedurilor si regulilor de securitate

Participarea la proiecte de imbunatatire a proceselor de productie

Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta

Mentinerea documentatiei si a rapoartelor de productie

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul tipariturilor Braille

Cunostinte solide despre echipamentele de tiparire Braille

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de organizare si planificare

Abilitati de utilizare a calculatorului si a programelor de productie

Abilitati de citire si scriere in limba engleza

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7322 Tipografi

  Tipografii monteaza si actioneaza presele digitale, presele de tipar inalt, presele litografice, masinile de tipar flexografice, masinile de tipar adanc (gravura), presele de ziare si alte prese de imprimare (tiparit).

 • COD

  COD COR 732211 - operator tiparituri Braille