.

Cod COR operator uscator textile


Cod COR operator uscator textile

Cod COR: operator uscator textile

Cod COR: 815424 - operator uscator textile


Meseria de operator uscator textile face parte din grupa de baza: 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile.

Istoria meseriei de operator uscator textile

Operatorul uscator de textile este o meserie veche, care se remarca prin folosirea unor tehnici de uscare a materialelor textile. Acest proces a fost folosit in mod traditional pentru a prelungi durata de viata a materialelor textile si pentru a le face mai rezistente la uzura. In trecut, operatorii uscatori de textile foloseau metode manuale de uscare, cum ar fi uscarea in aer liber sau uscarea pe foc. Cu toate acestea, in prezent, operatorii uscatori de textile folosesc tehnologii avansate, cum ar fi uscarea cu aer cald, uscarea cu aburi si uscarea cu raze infrarosii, pentru a usca materialele textile in mod eficient si rapid. Aceste tehnologii sunt folosite in industria textila pentru a prelungi durata de viata a materialelor textile si pentru a le face mai rezistente la uzura.

Model fisa de post: operator uscator textile

Fisa de post pentru meseria de operator uscator textile


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator uscator textile, cod COR 815424


Grupa de baza: 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile

Denumirea postului: Operator Uscator Textile

Responsabilitati:

Operarea echipamentelor de uscare textile, in conformitate cu instructiunile de lucru;

Monitorizarea procesului de uscare si ajustarea parametrilor in functie de materialul textil;

Verificarea calitatii produselor finite;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului;

Executarea altor sarcini conexe, in functie de necesitati.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul uscarii textile;

Cunostinte tehnice si abilitati practice;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Atentie la detalii si capacitatea de a lucra sub presiune;

Capacitatea de a respecta termenele limita;

Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8154 Operatori la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile

  Operatorii la masini de curatat, albit si vopsit materiale textile actioneaza si supravegheaza masinile care albesc, vopsesc sau efectueaza alte tratamente firelor, fibrelor ori stofelor.

 • COD

  COD COR 815424 - operator uscator textile