.

Cod COR operator xerox


Cod COR operator xerox

Cod COR: operator xerox

Cod COR: 732213 - operator xerox


Meseria de operator xerox face parte din grupa de baza: 7322 Tipografi.

Istoria meseriei de operator xerox

Meseria de operator Xerox a luat nastere in anii 1950, cand Xerox Corporation a lansat primul copiator Xerox. Acesta a revolutionat modul in care documentele erau copiate si a permis oamenilor sa copieze documente in mod rapid si eficient. Operatorii Xerox sunt responsabili pentru operarea si intretinerea echipamentelor de copiere Xerox. Acestia trebuie sa cunoasca bine modul de functionare al echipamentelor si sa fie capabili sa le utilizeze in mod corespunzator. Operatorii Xerox trebuie sa fie familiarizati cu diferitele tipuri de hartie si sa stie cum sa obtina cele mai bune rezultate din echipamentele lor. De asemenea, ei trebuie sa fie capabili sa faca ajustari la setarile echipamentului pentru a obtine rezultatele dorite.

Model fisa de post: operator xerox

Fisa de post pentru meseria de operator xerox


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: operator xerox, cod COR 732213


Grupa de baza: 7322 Tipografi

Titlu post: Operator Xerox

Responsabilitati:

Operarea echipamentelor Xerox pentru a realiza copii, scanari si imprimari

Monitorizarea si intretinerea echipamentelor Xerox

Asigurarea calitatii produselor si a serviciilor oferite

Asigurarea securitatii documentelor si a informatiilor confidentiale

Mentinerea unui inventar al materialelor si al consumabilelor

Rezolvarea problemelor tehnice si a erorilor

Asigurarea unui mediu de lucru curat si organizat

Respectarea procedurilor si a regulilor de securitate

Asigurarea unui serviciu de calitate clientilor

Intocmirea rapoartelor si a documentelor necesare

Participarea la proiecte si la intalniri

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul echipamentelor Xerox

Cunostinte solide de operare a calculatorului

Abilitati de comunicare si relationare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de organizare si planificare

Atentie la detalii si orientare catre client

Capacitatea de a lucra in echipa si de a respecta termenele limita

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7322 Tipografi

  Tipografii monteaza si actioneaza presele digitale, presele de tipar inalt, presele litografice, masinile de tipar flexografice, masinile de tipar adanc (gravura), presele de ziare si alte prese de imprimare (tiparit).

 • COD

  COD COR 732213 - operator xerox