.

Cod COR optician


Cod COR optician

Cod COR: optician

Cod COR: 731110 - optician


Meseria de optician face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de optician

Meseria de optician a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVII-lea. Primii optometristi au inceput sa ofere servicii de corectare a vederii, in special prin prescrierea de ochelari. Acest lucru a crescut in popularitate in secolul al XIX-lea, cand ochelarii au devenit mai ieftini si mai usor de obtinut. in prezent, optometria este o profesie recunoscuta in intreaga lume, care se ocupa de diagnosticarea si tratarea tulburarilor de vedere. Optometristii sunt specialisti in prescrierea de ochelari si lentile de contact, precum si in tratarea altor probleme de vedere, cum ar fi glaucomul si cataracta.

Model fisa de post: optician

Fisa de post pentru meseria de optician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: optician, cod COR 731110


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

Titlu post: Optician

Locatie:

Descrierea postului:

Opticianul este responsabil pentru furnizarea de servicii optometrice si de ochelari de vedere, precum si pentru asigurarea unui nivel ridicat de servicii clientilor. Acesta trebuie sa aiba o cunoastere profunda a produselor si serviciilor optometrice si sa fie capabil sa ofere sfaturi si recomandari clientilor.

Responsabilitati:

Furnizarea de servicii optometrice si de ochelari de vedere, inclusiv examinarea ochilor si recomandarea corecta a produselor si serviciilor optometrice;

Asigurarea unui nivel ridicat de servicii clientilor;

Monitorizarea stocurilor si a inventarului;

Mentinerea unui mediu curat si organizat;

Asigurarea unei comunicari eficiente cu clientii si colegii;

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor optometrice.

Cerinte:

Diploma de optometrie sau experienta relevanta;

Cunostinte solide despre produsele si serviciile optometrice;

Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii;

Abilitati de vanzare si marketing;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de lucru in echipa.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731110 - optician