.

Cod COR organizator targuri si expozitii


Cod COR organizator targuri si expozitii

Cod COR: organizator targuri si expozitii

Cod COR: 243210 - organizator targuri si expozitii


Meseria de organizator targuri si expozitii face parte din grupa de baza: 2432 Specialisti in relatii publice.

Istoria meseriei de organizator targuri si expozitii

Istoria meseriei de organizator targuri si expozitii se intinde pe o perioada de peste 2000 de ani. Primul targ cunoscut a fost organizat in Grecia Antica, in anul 700 i.Hr. Acesta a fost un targ de schimb de produse agricole si animale. In Evul Mediu, targurile au devenit mai populare, fiind organizate in orasele mari si in satele mici. Acestea au fost folosite pentru a schimba produse si servicii, precum si pentru a face afaceri. In secolul al XIX-lea, targurile si expozitiile au inceput sa fie folosite pentru a promova produsele si serviciile companiilor. Acestea au devenit mai populare in anii '50 si '60, cand au inceput sa fie folosite pentru a promova produsele si serviciile companiilor. In prezent, targurile si expozitiile sunt folosite pentru a promova produsele si serviciile companiilor, precum si pentru a face afaceri. Organizatorii targurilor si expozitiilor sunt responsabili pentru planificarea, organizarea si executarea evenimentelor. Ei trebuie sa se asigure ca evenimentul se desfasoara in mod corespunzator si ca toate detaliile sunt luate in considerare.

Model fisa de post: organizator targuri si expozitii

Fisa de post pentru meseria de organizator targuri si expozitii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: organizator targuri si expozitii, cod COR 243210


Grupa de baza: 2432 Specialisti in relatii publice

Titlu post: Organizator Targuri si Expozitii

Descrierea postului:

Organizatorul de targuri si expozitii este responsabil pentru planificarea, organizarea si coordonarea evenimentelor de acest tip. Acesta trebuie sa aiba o viziune clara asupra obiectivelor evenimentului si sa fie capabil sa isi asume responsabilitatea pentru toate aspectele organizarii.

Responsabilitati:

- Planificarea si organizarea evenimentelor de targuri si expozitii, inclusiv stabilirea obiectivelor, bugetelor si termenelor limita
- Identificarea si selectarea locatiilor potrivite pentru evenimente
- Coordonarea cu furnizorii si partenerii pentru a asigura ca toate aspectele evenimentului sunt acoperite, inclusiv logistica, publicitatea si promovarea
- Dezvoltarea si implementarea planurilor de marketing si promovare pentru a atrage participanti si vizitatori
- Asigurarea ca toate aspectele legale si de conformitate sunt respectate
- Gestionarea bugetelor si a cheltuielilor pentru a asigura rentabilitatea evenimentelor
- Monitorizarea si evaluarea performantei evenimentelor si raportarea rezultatelor

Cerinte:

- Experienta anterioara in organizarea de targuri si expozitii
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Cunostinte solide de marketing si promovare
- Abilitati de planificare si organizare
- Cunostinte de baza in domeniul financiar si al bugetelor
- Abilitati de conducere si coordonare a echipei

Educatie:

- Studii superioare in domeniul marketingului, managementului de evenimente sau o disciplina similara

Salariu:

Salariul pentru un organizator de targuri si expozitii poate varia in functie de experienta, dimensiunea evenimentelor si locatie. n general, salariul mediu pentru acest post este de aproximativ 3000-5000 lei lunar.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 243

  Grupa Minora 243

  Specialisti in vanzari, marketing si relatii publice

  Specialistii in vanzari, marketing si relatii publice planifica, dezvolta, coordoneaza si implementeaza programe de diseminare a informatiei pentru a promova organizatiile, bunurile si serviciile si reprezinta companiile in activitatea de vanzare a unor game de produse si servicii tehnice, industriale, medicale, farmaceutice si de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

 • COR

  Grupa de baza 2432 Specialisti in relatii publice

  Specialistii in relatii publice planifica, dezvolta, implementeaza si evalueaza strategiile de informare si comunicare care asigura intelegerea si imaginea favorabila cu privire la companii si alte organizatii, bunurile si serviciile acestora, rolul lor in cadrul comunitatii.

 • COD

  COD COR 243210 - organizator targuri si expozitii