.

Cod COR paginator tipograf


Cod COR paginator tipograf

Cod COR: paginator tipograf

Cod COR: 311903 - paginator tipograf


Meseria de paginator tipograf face parte din grupa de baza: 3119 Tehnicieni in stiinte ingineresti neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de paginator tipograf

ic Meseria de paginator tipografic a fost practicata de mai multe secole, incepand cu secolul al XV-lea. In acea perioada, paginatorii tipografici erau responsabili pentru pregatirea materialelor tipografice pentru imprimare. Acestia foloseau unelte precum compozitorul de tipar, care era folosit pentru a alinia si a aseza literele si alte elemente pe pagina. In secolul al XIX-lea, paginatorii tipografici au inceput sa foloseasca masini de tipar, care au facut procesul mai rapid si mai eficient. In prezent, paginatorii tipografici folosesc programe de calculator pentru a pregati materialele pentru imprimare. Acestia sunt responsabili pentru a asigura ca materialele sunt aliniate corect si ca toate elementele sunt pozitionate corect pe pagina.

Model fisa de post: paginator tipograf

Fisa de post pentru meseria de paginator tipograf


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: paginator tipograf, cod COR 311903


Grupa de baza: 3119 Tehnicieni in stiinte ingineresti neclasificati in grupele de baza anterioare

Denumirea postului: Paginator Tipograf

Descrierea postului:

Paginatorul Tipograf este responsabil pentru pregatirea materialelor pentru tipar, inclusiv paginatia, formatarea si corectarea materialelor. Acesta trebuie sa asigure ca materialele sunt pregatite corect pentru tipar si ca sunt in conformitate cu standardele de calitate si de productie.

Responsabilitati si sarcini:

Preluarea materialelor de la clienti si pregatirea acestora pentru tipar;

Paginatia materialelor, inclusiv corectarea greselilor de ortografie si gramatica;

Formatarea materialelor pentru a se potrivi cu standardele de productie;

Verificarea materialelor pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate;

Asigurarea ca materialele sunt pregatite corect pentru tipar;

Lucrul in stransa colaborare cu alte departamente pentru a se asigura ca materialele sunt pregatite corect si in timp util;

Monitorizarea si actualizarea bazei de date cu materialele pregatite pentru tipar.

Competente si calificari:

Experienta in pregatirea materialelor pentru tipar;

Cunostinte solide de paginatie si formatare;

Abilitati excelente de corectare a greselilor de ortograf

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 311

  Grupa Minora 311

  Tehnicieni in stiinte ingineresti

  Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.

 • COR

  Grupa de baza 3119 Tehnicieni in stiinte ingineresti neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la tehnicienii din stiintele ingineresti neclasificati in alta parte in grupa minora 311 - Tehnicieni in stiinte ingineresti. De exemplu, aceasta grupa de baza ii include pe cei care asista oamenii de stiinta si inginerii implicati in dezvoltarea procedurilor sau in coordonarea cercetarilor privind tehnicile de siguranta, inginerie biomedicala, de mediu sau industriala si de productie.

 • COD

  COD COR 311903 - paginator tipograf