.

Cod COR paracliser


Cod COR paracliser

Cod COR: paracliser

Cod COR: 341302 - paracliser


Meseria de paracliser face parte din grupa de baza: 3413 Specialisti in domeniul religiei si asimilati.

Istoria meseriei de paracliser

Meseria de paracliser a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVI-lea. Paracliserii au fost angajati pentru a oferi asistenta spirituala si consiliere persoanelor care sufereau de boli fizice sau psihice. Acest serviciu a fost oferit de catre biserici si organizatii religioase, precum si de catre guverne si alte institutii. in secolul al XIX-lea, paracliserii au inceput sa se specializeze in consilierea persoanelor care sufereau de tulburari psihice si au devenit cunoscuti sub numele de psihoterapeuti. in prezent, paracliserii sunt angajati in spitale, centre de tratament, centre de consiliere si alte institutii pentru a oferi asistenta spirituala si consiliere persoanelor care sufera de boli fizice sau psihice.

Model fisa de post: paracliser

Fisa de post pentru meseria de paracliser


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: paracliser, cod COR 341302


Grupa de baza: 3413 Specialisti in domeniul religiei si asimilati

Fisa de post pentru meseria de paracliser:

Titlul postului: Paracliser

Departament: Servicii religioase

Raporteaza catre: Preotul paroh

Scopul postului: Asigurarea asistentei si sprijinului necesar in cadrul slujbelor religioase si a altor activitati religioase organizate de biserica.

Responsabilitati principale:

- Asigurarea pregatirii necesare pentru slujbele religioase, inclusiv pregatirea altarului, a obiectelor liturgice si a hainelor preotului.
- Asistarea preotului in timpul slujbelor religioase, inclusiv oferirea obiectelor liturgice si a hainelor preotului, precum si ajutorul in timpul ceremoniilor.
- Asigurarea curateniei si a ordinei in biserica, inclusiv curatarea si intretinerea obiectelor liturgice si a hainelor preotului.
- Asigurarea pregatirii necesare pentru botezuri, cununii si inmormantari, inclusiv pregatirea obiectelor necesare si a spatiului pentru ceremonii.
- Asistarea preotului in timpul ceremoniilor de botez, cununie si inmormantare, inclusiv oferirea obiectelor necesare si ajutorul in timpul ceremoniilor.
- Asigurarea pregatirii necesare pentru alte activitati religioase organizate de biserica, inclusiv pregatirea spatiului si a obiectelor necesare.
- Asistarea preotului in timpul altor activitati religioase organizate de biserica, inclusiv oferirea obiectelor necesare si ajutorul in timpul ceremoniilor.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul religios este un avantaj.
- Cunostinte solide despre ritualurile si ceremoniile religioase.
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu oamenii.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a oferi sprijin si asistenta preotului.
- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu obiecte fragile si valoroase.
- Disponibilitatea de a lucra in weekend-uri si sarbatori religioase.

Educatie si calificari:

- Studii teologice sau experienta relevanta in domeniul religios.
- Cunostinte solide despre ritualurile si ceremoniile religioase.
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu oamenii.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 341

  Grupa Minora 341

  Alti specialisti in domeniul juridic si social

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si religios ofera servicii tehnice si practice si asigura sprijin in cadrul proceselor juridice si al investigatiilor, in programele sociale si de asistenta comunitara si in activitatile religioase.

 • COR

  Grupa de baza 3413 Specialisti in domeniul religiei si asimilati

  Specialistii in domeniul religiei si asimilatii acestora acorda sprijin preotilor sau comunitatii religioase, desfasoara activitati religioase, predica si transmit invataturile unei anumite religii si depun eforturi pentru a crea o stare de bine prin puterea credintei si a consilierii spirituale.

 • COD

  COD COR 341302 - paracliser