.

Cod COR pastor


Cod COR pastor

Cod COR: pastor

Cod COR: 263625 - pastor


Meseria de pastor face parte din grupa de baza: 2636 Specialisti in religie.

Istoria meseriei de pastor

Istoria meseriei de pastor se intinde inapoi in timpul vechilor triburi nomade, cand pastorii erau responsabili pentru ingrijirea turmelor de animale. Acest lucru a implicat adesea calatorii lungi, in care pastorii trebuiau sa se asigure ca animalele erau hranite si ingrijite corespunzator. in timpul Evului Mediu, pastorii au devenit responsabili pentru ingrijirea turmelor de oi si vite, precum si pentru ingrijirea pasunilor si a terenurilor agricole. Acest lucru a implicat adesea calatorii lungi, in care pastorii trebuiau sa se asigure ca animalele erau hranite si ingrijite corespunzator. in prezent, pastorii sunt responsabili pentru ingrijirea si ingrijirea turmelor de animale, precum si pentru ingrijirea pasunilor si a terenurilor agricole. De asemenea, pastorii sunt responsabili pentru educarea si instruirea proprietarilor de animale si a altor persoane interesate in domeniul agriculturii.

Model fisa de post: pastor

Fisa de post pentru meseria de pastor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pastor, cod COR 263625


Grupa de baza: 2636 Specialisti in religie

Titlu post: Pastor

Descrierea postului:

Pastorul este responsabil pentru conducerea spirituala a bisericii si pentru indrumarea membrilor sai. El trebuie sa predice si sa predea Cuvantul lui Dumnezeu, sa conduca serviciile religioase, sa ofere consiliere spirituala si sa conduca programe de educatie religioasa.

Responsabilitati:

Predica si predau Cuvantul lui Dumnezeu in serviciile religioase si in alte evenimente.

Conduce serviciile religioase si alte evenimente speciale.

Ofera consiliere spirituala membrilor bisericii si comunitatii.

Conduce programe de educatie religioasa si de formare spirituala.

Participa la activitati de caritate si de voluntariat.

Lucreaza in stransa colaborare cu alti lideri religiosi si cu membrii bisericii.

Participa la intalniri si conferinte religioase.

Scrie si publica articole si carti despre subiecte religioase.

Cerinte:

Licenta in teologie sau in domeniul religios.

Experienta in predarea si predicarea Cuvantului lui Dumnezeu.

Abilitati de comunicare si de lucru

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2636 Specialisti in religie

  Specialistii in religie perpetueaza traditiile sacre, practicile si credintele religioase. Acestia oficiaza servicii religioase, celebreaza sau administreaza ritualurile unei credinte religioase sau confesionale, ofera indrumare spirituala si morala si indeplinesc alte functii asociate cu practicarea unei religii.

 • COD

  COD COR 263625 - pastor