.

Cod COR patriarh


Cod COR patriarh

Cod COR: patriarh

Cod COR: 263626 - patriarh


Meseria de patriarh face parte din grupa de baza: 2636 Specialisti in religie.

Istoria meseriei de patriarh

Patriarhia este o meserie veche, care se remarca prin rolul sau important in istoria religioasa si sociala. Patriarhii au fost lideri spirituali si conducatori ai Bisericii Ortodoxe, incepand cu secolul al IV-lea. Acestia au fost responsabili pentru pastrarea si transmiterea invataturilor crestine si a traditiilor religioase. Patriarhii au fost, de asemenea, responsabili pentru apararea drepturilor si libertatilor religioase ale credinciosilor. In prezent, patriarhii sunt lideri spirituali si conducatori ai Bisericii Ortodoxe, care se ocupa de pastrarea si transmiterea invataturilor crestine si a traditiilor religioase.

Model fisa de post: patriarh

Fisa de post pentru meseria de patriarh


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: patriarh, cod COR 263626


Grupa de baza: 2636 Specialisti in religie

Fisa de post pentru meseria de Patriarh nu poate fi conceputa deoarece aceasta nu este o meserie in sensul traditional al termenului. Patriarhul este liderul spiritual al unei biserici sau al unei confesiuni religioase, iar atributiile sale sunt determinate de traditia si de regulile respectivei biserici sau confesiuni. In general, Patriarhul are responsabilitati legate de conducerea si organizarea bisericii, de interpretarea si aplicarea dogmelor si a ritualurilor religioase, de promovarea valorilor si principiilor morale si spirituale, de reprezentarea bisericii in relatia cu autoritatile si cu alte biserici sau confesiuni, precum si de consilierea si sprijinirea credinciosilor. In consecinta, fisa de post pentru meseria de Patriarh nu poate fi standardizata, ci trebuie sa fie adaptata la specificul fiecarei biserici sau confesiuni.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2636 Specialisti in religie

  Specialistii in religie perpetueaza traditiile sacre, practicile si credintele religioase. Acestia oficiaza servicii religioase, celebreaza sau administreaza ritualurile unei credinte religioase sau confesionale, ofera indrumare spirituala si morala si indeplinesc alte functii asociate cu practicarea unei religii.

 • COD

  COD COR 263626 - patriarh