.

Cod COR pedagog scolar


Cod COR pedagog scolar

Cod COR: pedagog scolar

Cod COR: 235908 - pedagog scolar


Meseria de pedagog scolar face parte din grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de pedagog scolar

Pedagogia scolara este o disciplina care se ocupa de studiul procesului de invatare si dezvoltare in contextul scolar. Aceasta disciplina se concentreaza pe intelegerea modului in care copiii invata si se dezvolta in mediul scolar si pe modul in care profesorii pot sa-i ajute sa-si atinga potentialul maxim. Istoria meseriei de pedagog scolar se intinde inapoi la inceputul secolului al XIX-lea, cand pedagogia a inceput sa fie studiata ca o disciplina separata. Incepand cu anii 1920, pedagogia scolara a devenit o disciplina importanta in cadrul educatiei si a fost folosita pentru a ajuta la dezvoltarea programelor scolare si a metodelor de predare. In prezent, pedagogia scolara este folosita pentru a ajuta la dezvoltarea programelor scolare si a metodelor de predare, precum si pentru a oferi suport si consiliere pentru profesori si parinti.

Model fisa de post: pedagog scolar

Fisa de post pentru meseria de pedagog scolar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pedagog scolar, cod COR 235908


Grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de pedagog scolar

1. Descrierea postului:
Pedagogul scolar este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea programelor educationale pentru elevii dintr-o scoala. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu profesorii si parintii pentru a asigura o educatie de calitate pentru elevi.

2. Responsabilitati principale:
- Dezvoltarea si implementarea programelor educationale pentru elevi
- Colaborarea cu profesorii si parintii pentru a asigura o educatie de calitate pentru elevi
- Identificarea nevoilor de dezvoltare a elevilor si elaborarea de planuri de actiune pentru a le satisface
- Monitorizarea progresului elevilor si furnizarea de feedback catre profesori si parinti
- Organizarea si coordonarea activitatilor extracurriculare si a programelor de dezvoltare personala pentru elevi
- Participarea la intalniri si conferinte cu parintii si profesorii pentru a discuta progresul elevilor si a identifica problemele si solutiile

3. Cerinte de calificare:
- Licenta in pedagogie sau o diploma echivalenta
- Experienta relevanta in domeniul educatiei
- Cunostinte solide despre dezvoltarea copiilor si tehnici de invatare
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu elevii, parintii si colegii
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a coordona activitati
- Abilitati de organizare si planificare

4. Conditii de munca:
- Program de lucru full-time
- Lucru in interiorul unei scoli
- Posibilitatea de a lucra in afara programului scolar pentru a organiza activitati extracurriculare

5. Beneficii:
- Salariu competitiv
- Asigurare medicala si de sanatate
- Posibilitatea de a participa la programe de formare si dezvoltare profesionala
- Oportunitati de avansare in cariera

Aceasta fisa de post pentru meseria de pedagog scolar poate fi utilizata ca ghid pentru a recruta si a evalua candidatii pentru acest post. Este important sa se identifice candidatii cu experienta relevanta si abilitati excelente de comunicare si relationare cu elevii, parintii si colegii. De asemenea, este important sa se ofere beneficii atractive pentru a atrage si a mentine angajatii talentati si dedicati.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 23

  Subgrupa Majora 23

  Specialisti in invatamant

  Specialistii din invatamant predau teoria si practica uneia sau mai multor discipline la diferite niveluri de invatamant, coordoneaza cercetari si imbunatatesc ori dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la disciplinele specifice proprii si realizeaza lucrari stiintifice si carti.

 • 235

  Grupa Minora 235

  Alti specialisti in invatamant

  Alti specialisti in invatamant desfasoara activitati de cercetare si ofera consultanta cu privire la metodele de predare, instruiesc persoanele cu dificultati de invatare sau cu nevoi speciale, predau limbi straine pentru migratie si alte scopuri conexe, ofera invatamant privat, predau arte, tehnologia informatiei si alte discipline din afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior si furnizeaza alte servicii de invatamant neclasificate in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant.

 • COR

  Grupa de baza 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din invatamant neclasificati in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant. De exemplu, grupa de baza include pe cei care ofera invatamant privat pentru alte discipline decat limbile straine si artele, precum si pe cei care ofera consiliere educationala pentru elevi.

 • COD

  COD COR 235908 - pedagog scolar