.

Cod COR pedolog


Cod COR pedolog

Cod COR: pedolog

Cod COR: 211425 - pedolog


Meseria de pedolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de pedolog

Pedologia este o ramura a stiintelor naturale care se ocupa cu studiul solului si al factorilor care influenteaza formarea si dezvoltarea sa. Aceasta stiinta a fost dezvoltata in secolul al XIX-lea, cand cercetatorii au inceput sa studieze solul si sa inteleaga modul in care acesta se formeaza si se schimba. Acest lucru a condus la dezvoltarea unor tehnici de cercetare si analiza a solului, precum si la dezvoltarea unor metode de prelucrare a datelor. Aceste tehnici si metode au fost folosite pentru a intelege mai bine solul si pentru a ajuta la dezvoltarea agriculturii si a altor industrii. in prezent, pedologia este folosita pentru a intelege mai bine solul si pentru a ajuta la dezvoltarea agriculturii si a altor industrii, precum si pentru a monitoriza schimbarile climatice si a ajuta la conservarea mediului.

Model fisa de post: pedolog

Fisa de post pentru meseria de pedolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pedolog, cod COR 211425


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Fisa de post pentru meseria de pedolog este un document care descrie responsabilitatile si cerintele pentru un post in aceasta domeniu. Aceasta poate include urmatoarele informatii:

Titlul postului: Pedolog

Descrierea postului:

Colectarea si analizarea datelor solului (compozitie, textura, pH, nutrienti etc.) pentru a dezvolta harti si modele ale solului si a oferi sfaturi de gestionare a solului
Interpretarea datelor solului si elaborarea rapoartelor si prezentarilor in cadrul organizatiei sau pentru clienti externi
Dezvoltarea si implementarea programelor de monitorizare a solului si imbunatatirea metodologiilor de colectare a datelor
Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul pedologiei
Colaborarea cu alti experti si factori de decizie pentru a asigura utilizarea eficienta si durabila a resurselor solului
Cerintele postului:

Studii superioare in pedologie, agronomie, stiinta mediului sau domenii similare
Cunostinte solide in colectarea si analizarea datelor solului, precum si in dezvoltarea de harti si modele ale solului
Abilitati bune de comunicare si prezentare a informatiilor, atat in scris cat si oral
Experienta in utilizarea instrumentelor de analiza de date si a software-urilor de modelare a solului
Abilitati bune de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor
Cunostinte despre reglementarile si politicile de gestionare a resurselor solului
Capacitatea de a lucra independent si in echipa, precum si de a respecta termenele limita
Acestea sunt doar cateva dintre informatiile care ar putea fi incluse in fisa de post pentru un pedolog. Detaliile exacte vor varia in functie de nevoile organizatiei sau a companiei care angajeaza pentru aceasta pozitie.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211425 - pedolog