.

Cod COR pictor pe sticla si ceramica


Cod COR pictor pe sticla si ceramica

Cod COR: pictor pe sticla si ceramica

Cod COR: 731605 - pictor pe sticla si ceramica


Meseria de pictor pe sticla si ceramica face parte din grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica.

Istoria meseriei de pictor pe sticla si ceramica

Meseria de pictor pe sticla si ceramica a existat de mai multe secole, incepand cu Evul Mediu. In acea perioada, pictorii pe sticla si ceramica erau cunoscuti sub numele de "maestrii vitrali". Acestia foloseau sticla colorata si alte materiale pentru a crea picturi si vitralii decorative. Aceste vitralii erau folosite pentru a decora bisericile si alte cladiri. In secolul al XVIII-lea, pictorii pe sticla si ceramica au inceput sa creeze obiecte decorative pentru casele oamenilor. Acestia foloseau sticla colorata si alte materiale pentru a crea vase, farfurii, ceainice si alte obiecte decorative. In secolul al XIX-lea, pictorii pe sticla si ceramica au inceput sa creeze obiecte decorative pentru industria de arta. Acestia foloseau sticla colorata si alte materiale pentru a crea tablouri, vase, farfurii, ceainice si alte obiecte decorative. In prezent, pictorii pe sticla si ceramica folosesc sticla colorata si alte materiale pentru a crea obiecte decorative pentru industria de arta si pentru casele oamenilor.

Model fisa de post: pictor pe sticla si ceramica

Fisa de post pentru meseria de pictor pe sticla si ceramica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pictor pe sticla si ceramica, cod COR 731605


Grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

FISA DE POST

Titlu post: Pictor pe sticla si ceramica

Descrierea postului:

Executa picturi pe sticla si ceramica, folosind vopsele speciale si tehnici de pictura;

Alege culorile si modelele potrivite pentru a crea produse decorative;

Utilizeaza instrumente precum pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule, pensule

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

  Pictorii decoratori, gravorii pe sticla si ceramica decoreaza articole din lemn, metal, materiale textile, sticla, ceramica si alte materiale. Acestia schiteaza, traseaza si picteaza litere, cifre, monograme si desene si graveaza modele ornamentale florale pe sticla si alte articole.

 • COD

  COD COR 731605 - pictor pe sticla si ceramica