Cod COR: 315208 - pilot de mare larga, pilot de port maritim
Meseria de pilot de mare larga, pilot de port maritim face parte din grupa de baza: 3152 Ofiteri de punte si pilotaj nave.
Meseria de pilot de mare larga si pilot de port maritim dateaza din secolul al XVII-lea, cand navigatorii au inceput sa foloseasca pilotii pentru a naviga in apele adanci si necunoscute. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari. In secolul al XIX-lea, pilotii au devenit mai specializati si au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a naviga in apele adanci si necunoscute. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari. Pilotii au fost folositi pentru a naviga in apele adanci si necunoscute, precum si pentru a ajuta la navigarea in porturi si in alte zone mari.
Fisa de post pentru meseria de pilot de mare larga, pilot de port maritim
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: pilot de mare larga, pilot de port maritim, cod COR 315208
FISA DE POST
Titlu: Pilot de mare larga, pilot de port maritim
Descrierea postului:
Pilotul de mare larga si pilotul de port maritim sunt responsabili pentru navigarea si pilotarea navei in conditii de siguranta si eficienta. Ei sunt responsabili pentru a asigura ca nava sa navigheze in conditii de siguranta si sa ajunga la destinatie in mod eficient.
Responsabilitati:
Monitorizarea si evaluarea conditiilor meteo si a traficului maritim inainte de navigare.
Planificarea si pregatirea traseului de navigare.
Monitorizarea si evaluarea conditiilor de navigare in timpul navigarii.
Asigurarea ca nava sa navigheze in conditii de siguranta si sa ajunga la destinatie in mod eficient.
Monitorizarea si evaluarea conditiilor de navigare in timpul manevrelor de intrare si iesire din port.
Asigurarea ca nava sa navigheze in conditii de siguranta si sa ajunga la destinatie in mod eficient.
Monitorizarea si evaluarea conditiilor de navigare in timpul navigarii in apele interioare.
Asigurarea ca nava sa navigheze in conditii de siguranta si sa ajunga la destinatie in mod eficient.
Monitorizarea si evaluarea conditiilor de navigare in timpul navigarii in apele exterioare.
Asigurarea ca nava sa navigheze in conditii de siguranta si sa ajunga la destinatie in mod eficient.
Monitorizarea si evaluarea conditiilor de navigare in timpul navigarii in apele internationale.
As
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Controlori si operatori pentru trafic naval si aerian
Controlorii si operatorii pentru trafic naval si aerian comanda si navigheaza nave si aeronave, indeplinesc activitati tehnice pentru a asigura deplasarea sigura si eficienta, dezvolta sisteme electrice, electromecanice si de control computerizat al aerului.
Ofiterii de punte si pilotaj de nave asigura comanda si navigarea vapoarelor si a ambarcatiunilor similare si indeplinesc activitati similare la tarm.