.

Cod COR pirotehnician


Cod COR pirotehnician

Cod COR: pirotehnician

Cod COR: 754204 - pirotehnician


Meseria de pirotehnician face parte din grupa de baza: 7542 Artificieri.

Istoria meseriei de pirotehnician

Meseria de pirotehnician se refera la fabricarea, manipularea si folosirea artificiilor pirotehnice. Aceasta meserie a fost practicata inca din antichitate, cand artificiile pirotehnice erau folosite pentru a marca evenimente importante si pentru a sarbatori victoriile militare. in Evul Mediu, artificiile pirotehnice au fost folosite pentru a marca evenimente religioase si pentru a sarbatori victoriile militare. in secolul al XVIII-lea, pirotehnica a devenit o industrie in Europa, iar in secolul al XIX-lea, aceasta s-a raspandit in intreaga lume. in prezent, pirotehnica este folosita pentru a marca evenimente importante, cum ar fi aniversari, festivaluri si alte evenimente speciale.

Model fisa de post: pirotehnician

Fisa de post pentru meseria de pirotehnician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pirotehnician, cod COR 754204


Grupa de baza: 7542 Artificieri

FISA DE POST

Titlu post: Pirotehnician

Descrierea postului:

Pirotehnicianul este responsabil pentru pregatirea, instalarea si executia spectacolelor pirotehnice. Acesta trebuie sa asigure siguranta si sa respecte toate regulile si reglementarile legale in vigoare.

Responsabilitati si sarcini:

- Prezinta planuri de spectacole pirotehnice si pregateste materialele necesare pentru executie;

- Instaleaza si configureaza echipamentele si dispozitivele pirotehnice;

- Executa spectacole pirotehnice in conformitate cu planurile si reglementarile legale;

- Monitorizeaza si intretine echipamentele si dispozitivele pirotehnice;

- Asigura siguranta publicului si a personalului implicat in spectacole;

- Respecta toate regulile si reglementarile legale in vigoare.

Competente si calificari:

- Experienta in domeniul pirotehnic;

- Cunostinte despre echipamentele si dispozitivele pirotehnice;

- Cunostinte despre regulile si reglementarile legale in vigoare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Ab

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 754

  Grupa Minora 754

  Alti muncitori calificati

  Alti muncitori calificati desfasoara activitati sub suprafata apei, utilizand aparate subacvatice de respirat, pozitioneaza, monteaza si detoneaza explozibile, inspecteaza si testeaza materii prime, produse si componente fabricate, elimina organismele nedorite pentru prevenirea deteriorarii culturilor agricole, cladirilor si altor structuri. Aceasta grupa de baza include ocupatii din domeniul comercial si mestesugaresc neclasificate in alta parte in grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati.

 • COR

  Grupa de baza 7542 Artificieri

  Artificierii se ocupa cu pozitionarea, montarea si detonarea de explozibile la exploatarile miniere, cariere si santiere de demolare.

 • COD

  COD COR 754204 - pirotehnician