.

Cod COR planimetror sabloane


Cod COR planimetror sabloane

Cod COR: planimetror sabloane

Cod COR: 753205 - planimetror sabloane


Meseria de planimetror sabloane face parte din grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare.

Istoria meseriei de planimetror sabloane

Meseria de planimetror sabloane a fost practicata pentru prima data in secolul al XIX-lea, cand a fost folosita pentru a crea modele de sabloane pentru productia industriala. Aceste sabloane erau folosite pentru a crea piese de mobilier, piese de masini si alte produse. Acest lucru a permis producatorilor sa produca produse de calitate superioara, mai rapid si mai ieftin. in prezent, meseria de planimetror sabloane este folosita pentru a crea sabloane pentru productia industriala, precum si pentru a crea sabloane pentru produse de design personalizat. Acest lucru permite producatorilor sa produca produse de calitate superioara, mai rapid si mai ieftin.

Model fisa de post: planimetror sabloane

Fisa de post pentru meseria de planimetror sabloane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: planimetror sabloane, cod COR 753205


Grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

FISA DE POST

Titlu post: Planimetror

Departament: Topografie

Descrierea postului:

Planimetrorul este responsabil pentru pregatirea si realizarea planurilor topografice si a altor documentatii tehnice. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente si tehnologii avansate pentru a realiza planuri topografice exacte si detaliate.

Responsabilitati principale:

Utilizarea echipamentelor si tehnologiilor avansate pentru a realiza planuri topografice exacte si detaliate;

Preluarea datelor topografice si a altor informatii relevante;

Realizarea de schite si planuri topografice;

Prezentarea planurilor topografice si a altor documentatii tehnice;

Monitorizarea si actualizarea planurilor topografice;

Asigurarea conformitatii cu standardele si reglementarile in vigoare.

Competente si calificari:

Cunostinte solide de topografie si cartografie;

Experienta in utilizarea echipamentelor si tehnologiilor avansate;

Abilitati de prezentare si comunicare;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor;

Cunostinte de baza i

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

  Confectionerii de sabloane si tipare se ocupa cu crearea modelelor-etalon de precizie pentru fabricarea articolelor de imbracaminte din textile si produse din piele sau blana. Acestia traseaza, taie, modeleaza materiale textile, piele fina si alte materiale conform planurilor sau specificatiilor privind fabricarea de articole de imbracaminte, palarii si sepci, manusi si produse diverse.

 • COD

  COD COR 753205 - planimetror sabloane