.

Cod COR plantator elemente electronice


Cod COR plantator elemente electronice

Cod COR: plantator elemente electronice

Cod COR: 742103 - plantator elemente electronice


Meseria de plantator elemente electronice face parte din grupa de baza: 7421 Mecanici de echipamente electronice.

Istoria meseriei de plantator elemente electronice

Meseria de plantator de elemente electronice a fost introdusa in anii 1950, cand industria electronica a inceput sa se dezvolte. Acestia sunt specialisti care sunt responsabili pentru instalarea si conectarea componentelor electronice pe placi de circuite imprimate. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre electronica si sa fie capabili sa identifice si sa instaleze componentele electronice corect. Plantatorii de elemente electronice trebuie sa fie atenti la detalii si sa aiba o buna coordonare a mainilor. Acestia trebuie sa fie capabili sa utilizeze echipamente electronice si sa urmeze instructiunile producatorului. Meseria de plantator de elemente electronice a evoluat in timp, de la utilizarea de componente electronice simple la componente electronice complexe. Acestia sunt responsabili pentru asigurarea ca produsele electronice sunt construite corect si functioneaza in mod corespunzator.

Model fisa de post: plantator elemente electronice

Fisa de post pentru meseria de plantator elemente electronice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: plantator elemente electronice, cod COR 742103


Grupa de baza: 7421 Mecanici de echipamente electronice

Titlu post: Plantator elemente electronice

Descrierea postului:

Executarea operatiilor de plantare a componentelor electronice pe placile de circuite imprimate;

Verificarea calitatii produselor finite;

Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru plantarea componentelor electronice;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul electronicei;

Cunostinte de baza in domeniul electronicei;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de organizare si planificare.

Beneficii:

Salariu competitiv;

Ore suplimentare platite;

Asigurare medicala;

Posibilitatea de a lucra in echipa.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 742

  Grupa Minora 742

  Montatori de echipamente electronice si de telecomunicatii

  Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COR

  Grupa de baza 7421 Mecanici de echipamente electronice

  Mecanicii de echipamente electronice se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice si sistemele de control.

 • COD

  COD COR 742103 - plantator elemente electronice