.

Cod COR plapumar


Cod COR plapumar

Cod COR: plapumar

Cod COR: 753403 - plapumar


Meseria de plapumar face parte din grupa de baza: 7534 Tapiteri si asimilati.

Istoria meseriei de plapumar

Meseria de plapumar a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Plapumarii au fost responsabili pentru fabricarea si repararea saltelelor, pernelor si a altor articole de pat. Acestia au folosit materiale precum lana, bumbacul, penele si blana pentru a crea produse de calitate. In trecut, plapumarii au fost angajati de nobili si de familii bogate pentru a le oferi produse de lux. In prezent, plapumarii sunt angajati de magazine de mobila si de magazine de specialitate pentru a oferi produse de calitate la preturi accesibile.

Model fisa de post: plapumar

Fisa de post pentru meseria de plapumar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: plapumar, cod COR 753403


Grupa de baza: 7534 Tapiteri si asimilati

Titlu post: Plapumar

Descrierea postului:

Plapumarul este responsabil pentru fabricarea, repararea si intretinerea produselor textile, cum ar fi perne, covoare, draperii si alte articole textile. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre materialele textile si sa fie capabil sa lucreze cu masini de cusut si alte instrumente.

Responsabilitati:

- Masoara si taie materialele textile pentru a se potrivi cu dimensiunile cerute

- Cusaturi, asamblari si finisari produselor textile

- Repara produsele textile deteriorate

- Utilizeaza masini de cusut si alte instrumente

- Verifica produsele textile pentru a se asigura ca sunt de calitate

- Urmareste stocul de materiale textile si comanda materiale suplimentare

- Urmareste si respecta standardele de calitate

- Respecta procedurile de securitate si sanatate

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul textilelor

- Cunostinte despre materialele textile

- Abilitati de cusut si finisare

- Abilitati de lucru cu masini de cusut si alte instrumente

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7534 Tapiteri si asimilati

  Tapiterii si asimilatii acestora instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteriile aferente mobilei, aparatelor ortopedice, scaunelor, panourilor si accesoriilor automobilelor, vagoanelor de cale ferata, avioanelor, navelor si altor articole similare cu material textil, piele sau alte materiale de tapiterie. De asemenea acestia confectioneaza si repara perne, paturi si saltele.

 • COD

  COD COR 753403 - plapumar