.

Cod COR polierator franghii


Cod COR polierator franghii

Cod COR: polierator franghii

Cod COR: 731808 - polierator franghii


Meseria de polierator franghii face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de polierator franghii

Meseria de polierator franghii a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Aceasta meserie implica prelucrarea franghiilor din metal, lemn sau alte materiale, pentru a le face mai rezistente si mai durabile. Polieratorii franghii au folosit diferite unelte si tehnici pentru a preluca franghiile, cum ar fi frezarea, slefuirea, tesirea si alte tehnici. Acestia au folosit, de asemenea, diferite materiale, cum ar fi fierul, cuprul, alama si alte metale pentru a crea franghii de calitate superioara. Acestia au folosit, de asemenea, diferite tehnici de finisare, cum ar fi vopsirea, lacuirea si alte tehnici, pentru a le oferi franghiilor un aspect mai placut. Aceste tehnici au fost folosite de-a lungul secolelor pentru a crea franghii de calitate superioara, care sunt folosite in prezent in industria navalelor si a constructiilor.

Model fisa de post: polierator franghii

Fisa de post pentru meseria de polierator franghii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: polierator franghii, cod COR 731808


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Titlu post: Polierator franghii

Descrierea postului:

Polieratorul franghiilor este responsabil pentru prelucrarea franghiilor, inclusiv tesutul, impletitul, torsionarea si legarea lor. Acesta trebuie sa asigure ca franghiile sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta adecvate.

Responsabilitati:

Utilizeaza echipamente si unelte adecvate pentru a prelucra franghiile.

Verifica franghiile pentru a se asigura ca sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta adecvate.

Asigura ca franghiile sunt tesute, impletite, torsionate si legate corect.

Asigura ca franghiile sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

Asigura ca toate materialele si echipamentele sunt stocate in mod corespunzator.

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Urmeaza instructiunile si procedurile de lucru.

Asigura ca toate produsele sunt livrate la timp.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea franghiilor este necesara.

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si uneltelor adecvate.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de citire si interpretare a documentelor.

Abilitati de urmarire a detaliilor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731808 - polierator franghii