.

Cod COR pontator


Cod COR pontator

Cod COR: pontator

Cod COR: 431301 - pontator


Meseria de pontator face parte din grupa de baza: 4313 Functionari in domeniul salarizarii.

Istoria meseriei de pontator

Pontatorii sunt persoane care au fost angajate de-a lungul istoriei pentru a construi si intretine poduri si alte structuri de traversare a apei. Acestia au folosit materiale precum lemn, piatra, metal si beton pentru a construi poduri si alte structuri de traversare a apei. Acestia au fost folositi in special in Europa si Asia de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XV-lea. In prezent, pontatorii sunt angajati pentru a construi si intretine poduri si alte structuri de traversare a apei, precum si pentru a construi si intretine diguri si alte structuri de protectie a malurilor. Acestia folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sistemele de monitorizare a structurilor si tehnologii de constructie, pentru a asigura siguranta si durabilitatea structurilor.

Model fisa de post: pontator

Fisa de post pentru meseria de pontator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pontator, cod COR 431301


Grupa de baza: 4313 Functionari in domeniul salarizarii

Titlu post: Pontator

Descrierea postului:
Pontatorul este responsabil pentru inregistrarea si monitorizarea timpului de lucru al angajatilor dintr-o companie. Acesta trebuie sa asigure ca orele de lucru sunt inregistrate corect si ca angajatii sunt platiti in conformitate cu programul lor de lucru. Pontatorul trebuie sa fie precis si atent la detalii, sa aiba abilitati bune de comunicare si sa fie capabil sa lucreze sub presiune.

Responsabilitati:
- nregistrarea si monitorizarea timpului de lucru al angajatilor;
- Asigurarea ca orele de lucru sunt inregistrate corect si ca angajatii sunt platiti in conformitate cu programul lor de lucru;
- Comunicarea cu angajatii si cu departamentul de resurse umane in cazul in care exista probleme cu inregistrarea timpului de lucru;
- Pastrarea evidentei si a documentelor legate de timpul de lucru al angajatilor;
- Asigurarea respectarii politicilor si procedurilor companiei in ceea ce priveste inregistrarea timpului de lucru.

Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul inregistrarii timpului de lucru sau intr-un rol similar;
- Abilitati bune de comunicare si de lucru in echipa;
- Atent la detalii si precis;
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita;
- Cunostinte bune de operare a calculatorului si a programelor de inregistrare a timpului de lucru.

Educatie:
- Studii medii sau superioare in domeniul administrativ sau al resurselor umane.

Salariu:
Salariul pentru un pontator poate varia in functie de experienta si de companie, dar in general se situeaza intre 2000 si 3000 de lei lunar.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 43

  Subgrupa Majora 43

  Functionari in serviciile de evidenta contabila si financiara

  Functionarii in serviciile de evidenta contabila si financiara obtin, intocmesc si prelucreaza date contabile, statistice, financiare si alte date numerice si se ocupa de tranzactiile in numerar ce apar intamplator in domeniul afacerilor.

 • 431

  Grupa Minora 431

  Functionari in gestiune economica si administrativa

  Functionarii din gestiunea economica si administrativa obtin, intocmesc si prelucreaza date contabile, statistice, financiare si alte date numerice si se ocupa de tranzactiile in numerar ce apar intamplator in domeniul afacerilor.

 • COR

  Grupa de baza 4313 Functionari in domeniul salarizarii

  Functionarii in domeniul salarizarii colecteaza, verifica si prelucreaza informatiile de salarizare si calculeaza drepturile de plata si beneficiile pentru angajatii din cadrul unui departament, unei companii sau altei unitati.

 • COD

  COD COR 431301 - pontator