.

Cod COR prajitor minereu


Cod COR prajitor minereu

Cod COR: prajitor minereu

Cod COR: 811205 - prajitor minereu


Meseria de prajitor minereu face parte din grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor.

Istoria meseriei de prajitor minereu

Meseria de prajitor minereu a fost practicata de mii de ani, incepand cu epoca preistorica. In acea perioada, minerii foloseau focul pentru a topi minereul si a obtine metalul. Acest proces a fost folosit in mod regulat in timpul Evului Mediu, cand minerii au folosit focul pentru a topi minereul si a obtine metalul. In secolul al XVIII-lea, prajitorii minereului au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi forjarea si turnarea metalului. Aceste tehnici au permis producatorilor sa creeze produse mai bune si mai durabile. In prezent, prajitorii minereului folosesc tehnologii avansate pentru a produce produse de inalta calitate.

Model fisa de post: prajitor minereu

Fisa de post pentru meseria de prajitor minereu


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prajitor minereu, cod COR 811205


Grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

Titlu post: Prajitor Minereu

Descrierea postului:

Prajitorul Minereu este responsabil pentru prelucrarea minereurilor si a materialelor minerale, in vederea obtinerii produselor finite. Acesta trebuie sa respecte procedurile de siguranta si sa utilizeze echipamente si instrumente adecvate pentru a prelucra minereurile si materialele minerale.

Responsabilitati:

Preluarea si prelucrarea minereurilor si a materialelor minerale, in conformitate cu procedurile si standardele de siguranta.

Utilizarea echipamentelor si instrumentelor adecvate pentru prelucrarea minereurilor si materialelor minerale.

Monitorizarea si controlul calitatii produselor finite.

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului.

Raportarea oricaror incidente sau accidente la locul de munca.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea minereurilor si a materialelor minerale.

Cunostinte solide despre echipamentele si instrumentele folosite in prelucrarea minereurilor si materialelor minerale.

Cunostinte despre procedurile si standardele de siguranta.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor actioneaza si monitorizeaza masinile si echipamentele de prelucrare a rocilor, minereurilor si pietrei pentru a recupera produsele rafinate (de calitate superioara), pentru utilizare imediata sau pentru o prelucrare ulterioara.

 • COD

  COD COR 811205 - prajitor minereu