.

Cod COR pregatitor articole marochinarie


Cod COR pregatitor articole marochinarie

Cod COR: pregatitor articole marochinarie

Cod COR: 731835 - pregatitor articole marochinarie


Meseria de pregatitor articole marochinarie face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de pregatitor articole marochinarie

Meseria de pregatitor articole marochinarie se refera la pregatirea materialelor si a produselor din piele si materiale textile pentru a fi folosite in produsele de marochinarie. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XV-lea, cand marochinarii au inceput sa foloseasca pielea si materialele textile pentru a crea produse de marochinarie. In secolul al XVIII-lea, marochinarii au inceput sa foloseasca mai multe tipuri de materiale, cum ar fi blana, catifeaua si alte materiale textile, pentru a crea produse de marochinarie. In secolul al XIX-lea, marochinarii au inceput sa foloseasca mai multe tipuri de materiale, cum ar fi pielea, blana, catifeaua si alte materiale textile, pentru a crea produse de marochinarie. In prezent, pregatitorii articolelor de marochinarie folosesc mai multe tipuri de materiale, cum ar fi pielea, blana, catifeaua si alte materiale textile, pentru a crea produse de marochinarie.

Model fisa de post: pregatitor articole marochinarie

Fisa de post pentru meseria de pregatitor articole marochinarie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pregatitor articole marochinarie, cod COR 731835


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Titlu post: Pregatitor articole marochinarie

Descrierea postului:

Pregatitorul articolelor marochinarie este responsabil pentru pregatirea materialelor si a produselor finite pentru vanzare. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt pregatite corect si in timp util pentru a fi livrate clientilor.

Responsabilitati principale:

Preia comenzile si verifica cantitatea si calitatea materialelor necesare pentru pregatirea produselor.

Pregateste materialele si produsele finite conform specificatiilor clientilor.

Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate.

Asigura ca produsele sunt ambalate corespunzator si livrate la timp.

Monitorizeaza stocurile si comunica cu furnizorii pentru a se asigura ca produsele sunt livrate la timp.

Asigura ca toate produsele sunt etichetate corespunzator.

Monitorizeaza si mentine inventarul produselor.

Asigura ca toate echipamentele sunt curatate si intretinute corespunzator.

Respecta toate regulile si procedurile de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in pregatirea produselor marochinarie.

Cunostinte solide despre produsele marochinarie.

Abilitati excelente de organizare si planificare.

Abilitati de comunicare si relationare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de lucru in echipa.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731835 - pregatitor articole marochinarie