Cod COR: 817209 - pregatitor aschii
Meseria de pregatitor aschii face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de pregatitor aschii a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XV-lea. Aceasta meserie a fost folosita pentru a pregati aschii pentru constructia de nave, poduri si alte structuri. Acesti pregatitori aschii au folosit unelte speciale pentru a pregati aschii, cum ar fi ciocane, topoare, foarfece si alte unelte. Acestia au folosit, de asemenea, diferite metode pentru a pregati aschii, cum ar fi taierea, slefuirea si finisarea. Acesti pregatitori aschii au fost foarte importanti in constructia de nave si alte structuri, deoarece aschii pregatite corect au fost esentiale pentru a asigura o constructie solida si durabila.
Fisa de post pentru meseria de pregatitor aschii
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: pregatitor aschii, cod COR 817209
Titlu post: Pregatitor aschii
Descrierea postului:
Pregatitorul aschii este responsabil pentru pregatirea aschilor pentru a fi folosite in productia de produse. Acesta trebuie sa asigure ca aschile sunt pregatite corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate.
Responsabilitati:
Verifica aschile pentru a se asigura ca sunt in stare buna si pregatite pentru a fi folosite in productie.
Asigura ca aschile sunt curatate si pregatite corespunzator pentru a fi folosite in productie.
Verifica aschile pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.
Asigura ca aschile sunt pregatite si livrate la timp pentru productie.
Monitorizeaza stocul de aschii si comanda aschii suplimentare in cazul in care este necesar.
Asigura ca toate aschile sunt etichetate corespunzator si stocate in mod corespunzator.
Asigura ca toate aschile sunt pregatite si livrate la timp pentru productie.
Monitorizeaza stocul de aschii si comanda aschii suplimentare in cazul in care este necesar.
Asigura ca toate aschile sunt etichetate corespunzator si stocate in mod corespunzator.
Asigura ca toate aschile sunt pregatite si livrate la timp pentru productie.
Monitorizeaza stocul de aschii si comanda aschii suplimentare in cazul in care este necesar.
Asigura ca toate aschile sunt etichetate corespunzator si stocate in mod corespunzator.
Monitorizeaza si mentine inventarul as
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.