.

Cod COR pregatitor lemn, stuf, paie


Cod COR pregatitor lemn, stuf, paie

Cod COR: pregatitor lemn, stuf, paie

Cod COR: 817101 - pregatitor lemn, stuf, paie


Meseria de pregatitor lemn, stuf, paie face parte din grupa de baza: 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei.

Istoria meseriei de pregatitor lemn, stuf, paie

Pregatitorul de lemn, stuf si paie este o meserie veche, care se practica de mii de ani. Acestia foloseau lemnul, stuful si paiele pentru a face diverse produse, cum ar fi mobilier, vase, articole de imbracaminte si alte obiecte. Acestia foloseau unelte simple, cum ar fi topoare, foarfece, cutite si alte unelte de prelucrare a lemnului. Acestia foloseau, de asemenea, focul pentru a prelucra lemnul si stuful si pentru a face produsele. Acestia foloseau, de asemenea, paiele pentru a face materiale de imbracaminte, cum ar fi covoare, perne si alte articole textile. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru pregatirea lemnului si stufului pentru a fi folosit in constructii. Meseria de pregatitor de lemn, stuf si paie a evoluat in timp, de la folosirea uneltelor simple la folosirea masinilor si a tehnologiei moderne. Acestia au devenit, de asemenea, responsabili pentru pregatirea lemnului si stufului pentru a fi folosit in constructii.

Model fisa de post: pregatitor lemn, stuf, paie

Fisa de post pentru meseria de pregatitor lemn, stuf, paie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pregatitor lemn, stuf, paie, cod COR 817101


Grupa de baza: 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei

FISA DE POST

Titlu post: Pregatitor lemn, stuf, paie

Descrierea postului:

Pregatitorul lemnului, stufului si paiei este responsabil pentru pregatirea materialelor necesare pentru productia de produse din lemn, stuf si paie. Acesta trebuie sa pregateasca materialele, sa le curete si sa le prelucreze in conformitate cu specificatiile producatorului.

Responsabilitati:

- Preia materialele necesare pentru productie si le pregateste pentru prelucrare;

- Verifica materialele pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu specificatiile producatorului;

- Curata materialele si le prelucreaza in conformitate cu specificatiile producatorului;

- Asigura ca toate materialele sunt pregatite si prelucrate in mod corespunzator;

- Monitorizeaza si mentine inventarul materialelor;

- Asigura ca toate materialele sunt stocate in mod corespunzator;

- Asigura ca toate materialele sunt pregatite si prelucrate in mod corespunzator pentru a se asigura ca produsele finale sunt de calitate superioara.

Competente:

- Cunostinte de baza in prelucrarea lemnului, stufului si paiei;

- Abilitati de prelucrare a lemnului, stufului si paiei;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor.

Calificari:

- Experienta anterioara in prelucrarea lemnului, stufului si paiei;

- Diploma de liceu

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei

  Operatorii la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei actioneaza si supravegheaza masinile multifunctionale de control al proceselor industriale si echipamentele de prelucrare ce controleaza procesarea lemnului, celulozei si a altor materiale din celuloza.

 • COD

  COD COR 817101 - pregatitor lemn, stuf, paie