.

Cod COR pregatitor paste chimice


Cod COR pregatitor paste chimice

Cod COR: pregatitor paste chimice

Cod COR: 752102 - pregatitor paste chimice


Meseria de pregatitor paste chimice face parte din grupa de baza: 7521 Lucratori in tratarea lemnului.

Istoria meseriei de pregatitor paste chimice

Meseria de pregatitor de paste chimice a aparut in secolul al XIX-lea, cand cercetatorii au inceput sa experimenteze cu diferite materiale pentru a crea produse chimice. Acestia au folosit diferite metode pentru a obtine produse chimice, cum ar fi topirea, distilarea si amestecarea. Aceste produse chimice au fost folosite pentru a crea produse alimentare, cum ar fi pastele chimice. Acestea au fost folosite pentru a face produse alimentare mai nutritive si mai gustoase. In prezent, pregatitorii de paste chimice folosesc diferite metode pentru a crea produse alimentare mai nutritive si mai gustoase. Acestia folosesc diferite materiale, cum ar fi amidonul, proteinele, grasimile si zaharurile, pentru a crea produse alimentare mai nutritive si mai gustoase.

Model fisa de post: pregatitor paste chimice

Fisa de post pentru meseria de pregatitor paste chimice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pregatitor paste chimice, cod COR 752102


Grupa de baza: 7521 Lucratori in tratarea lemnului

Titlu post: Pregatitor paste chimice

Descrierea postului:

Pregatitorul pastei chimice este responsabil pentru pregatirea pastei chimice in conformitate cu retetele si procedurile de fabricatie. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte toate regulile de siguranta si sanatate.

Responsabilitati:

Preia retetele si instructiunile de fabricatie si pregateste pastele chimice in conformitate cu acestea.

Asigura ca toate produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate.

Monitorizeaza si controleaza procesul de fabricatie pentru a se asigura ca produsele sunt fabricate corect.

Asigura ca toate echipamentele sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

Asigura ca toate regulile de siguranta si sanatate sunt respectate.

Monitorizeaza si controleaza inventarul de materii prime si produse finite.

Asigura ca toate produsele sunt etichetate corect si in conformitate cu standardele de calitate.

Asigura ca toate produsele sunt ambalate corect si in conformitate cu standardele de calitate.

Asigura ca toate produsele sunt livrate la timp si in conditii de siguranta.

Cerinte:

Experienta anterioara in pregatirea pastei chimice.

Cunostinte solide despre produsele chimice si materialele folosite in fabricarea pastei chimice.

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de utilizare a echipament

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7521 Lucratori in tratarea lemnului

  Lucratorii in tratarea lemnului se ocupa cu actionarea si supravegherea echipamentelor si masinilor de prelucrare si tratare a lemnului utilizate pentru indepartarea scoartei de pe busteni, la producerea de aschii de lemn, la uscarea si tratarea lemnului si la producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn.

 • COD

  COD COR 752102 - pregatitor paste chimice