.

Cod COR pregatitor si confectioner cataloage mostre


Cod COR pregatitor si confectioner cataloage mostre

Cod COR: pregatitor si confectioner cataloage mostre

Cod COR: 731823 - pregatitor si confectioner cataloage mostre


Meseria de pregatitor si confectioner cataloage mostre face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de pregatitor si confectioner cataloage mostre

Meseria de pregatitor si confectioner de cataloage mostre a aparut in anii 1950, cand producatorii de produse au inceput sa foloseasca cataloage mostre pentru a promova produsele lor. Acestia au angajat pregatitori si confectioneri de cataloage mostre pentru a crea cataloage mostre care sa prezinte produsele lor in mod eficient si atractiv. Acestia au folosit tehnici de design si de imprimare pentru a crea cataloage mostre care sa se ridice deasupra concurentei. In prezent, pregatitorii si confectionerii de cataloage mostre folosesc tehnologii avansate, cum ar fi designul grafic si imprimarea digitala, pentru a crea cataloage mostre care sa se ridice deasupra concurentei.

Model fisa de post: pregatitor si confectioner cataloage mostre

Fisa de post pentru meseria de pregatitor si confectioner cataloage mostre


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pregatitor si confectioner cataloage mostre, cod COR 731823


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

FISA DE POST

Titlu post: Pregatitor si confectioner cataloage mostre

Departament: Marketing

Responsabilitati principale:

- Preia comenzile de cataloage mostre si pregateste materialele necesare pentru confectionarea acestora;

- Asambleaza cataloagele mostre conform specificatiilor clientilor;

- Verifica calitatea produselor si a materialelor folosite;

- Asigura curatenia si ordinea in zona de lucru;

- Respecta procedurile si regulile de securitate in vigoare;

- Executa alte sarcini conexe, conform solicitarilor.

Competente:

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor necesare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniu constituie un avantaj;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului;

- Disponibilitate pentru program prelungit.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731823 - pregatitor si confectioner cataloage mostre