.

Cod COR pregatitor suprafete pentru lacuit


Cod COR pregatitor suprafete pentru lacuit

Cod COR: pregatitor suprafete pentru lacuit

Cod COR: 752214 - pregatitor suprafete pentru lacuit


Meseria de pregatitor suprafete pentru lacuit face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de pregatitor suprafete pentru lacuit

Meseria de pregatitor suprafete pentru lacuit a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a pregati suprafete pentru a fi lacuite. Acest lucru a inceput in Evul Mediu, cand artizanii au folosit lemnul pentru a face mobilier si alte obiecte decorative. Acestia au folosit diferite metode pentru a pregati suprafata lemnului inainte de a fi lacuita, cum ar fi slefuirea, frecarea si curatarea. Aceste metode au fost folosite pentru a pregati suprafata lemnului pentru a fi lacuita, astfel incat sa obtina un finisaj neted si uniform. In zilele noastre, pregatitorii suprafetelor pentru lacuit folosesc aceleasi metode, dar au si alte metode, cum ar fi aplicarea unor produse chimice speciale pentru a pregati suprafata lemnului inainte de a fi lacuita. Acestia folosesc, de asemenea, diferite tipuri de lacuri si vopsele pentru a obtine un finisaj perfect.

Model fisa de post: pregatitor suprafete pentru lacuit

Fisa de post pentru meseria de pregatitor suprafete pentru lacuit


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: pregatitor suprafete pentru lacuit, cod COR 752214


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Pregatitor suprafete pentru lacuit

Descrierea postului:

Pregatitorul suprafetelor pentru lacuit este responsabil pentru pregatirea suprafetelor metalice, lemnului sau a altor materiale pentru a fi lacuite. Acesta trebuie sa pregateasca suprafetele prin curatare, slefuire, aplicare de vopsea si alte tratamente, inainte de a fi lacuite.

Responsabilitati si sarcini:

- Preia comenzile si verifica materialele necesare pregatirii suprafetelor

- Curata suprafetele cu solutii speciale si echipamente

- Aplica vopsele si alte tratamente pe suprafete

- Verifica suprafetele pregatite pentru lacuire

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru

- Respecta procedurile de siguranta si de protectia mediului

Competente si abilitati:

- Cunostinte de baza in pregatirea suprafetelor

- Abilitati de lucru cu echipamente si materiale

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice

- Abilitati de utilizare a calculatorului

Cerinte:

- Experienta anterioara in pregatirea suprafetelor

- Cunostinte de baza in domeniul pregatirii suprafetelor

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si materialelor

- Cunostinte de baza in domeniul protectiei mediului

- Permis de conduce

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752214 - pregatitor suprafete pentru lacuit