.

Cod COR prelucrator de par la masina


Cod COR prelucrator de par la masina

Cod COR: prelucrator de par la masina

Cod COR: 731729 - prelucrator de par la masina


Meseria de prelucrator de par la masina face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de prelucrator de par la masina

Prelucrarea parului la masina a inceput in anii 1800, cand inventatorul francez Jean-Jacques Perret a inventat prima masina de tuns. Acesta a folosit un mecanism cu arcuri si un maner pentru a tunde parul. Acest lucru a permis prelucratorilor de par sa lucreze mai rapid si mai eficient. In anii 1900, inventatorul american Leo J. Wahl a inventat prima masina electrica de tuns, care a revolutionat industria prelucrarii parului. Acest lucru a permis prelucratorilor de par sa lucreze mai rapid si mai eficient, iar produsele lor sa fie mai precise si mai profesionale. In prezent, prelucratorii de par folosesc masini de tuns si alte echipamente specializate pentru a oferi servicii de prelucrare a parului de calitate.

Model fisa de post: prelucrator de par la masina

Fisa de post pentru meseria de prelucrator de par la masina


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator de par la masina, cod COR 731729


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Postul: Prelucrator de par la masina

Responsabilitati:

Utilizarea corecta si in siguranta a masinii de prelucrat parul;

Prelucrarea parului in conformitate cu cerintele clientilor;

Asigurarea unui nivel ridicat de igiena si curatenie in timpul prelucrarii parului;

Utilizarea produselor si a materialelor adecvate pentru prelucrarea parului;

Asigurarea unui serviciu de calitate si profesionalism;

Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta;

Mentinerea unui nivel ridicat de cunostinte si abilitati in prelucrarea parului;

Asigurarea unui mediu placut si relaxant pentru clienti.

Competente:

Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii;

Abilitati de ascultare si intelegere a cerintelor clientilor;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de utilizare a masinii de prelucrat parul;

Abilitati de utilizare a produselor si materialelor adecvate pentru prelucrarea parului;

Abilitati de a lucra in conditii de stres;

Abilitati de a lucra cu eficienta si precizie.

Calificari:

Diploma de absolvire a unei scoli de coafura sau experienta relevanta in domeniu;

Cunostinte despre produsele si materialele folosite in prelucrarea parului;

Cunostinte despre tehnicile si procedurile de prelucrare a parului;

Cunostinte des

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731729 - prelucrator de par la masina