.

Cod COR prelucrator manual de par


Cod COR prelucrator manual de par

Cod COR: prelucrator manual de par

Cod COR: 731730 - prelucrator manual de par


Meseria de prelucrator manual de par face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de prelucrator manual de par

Meseria de prelucrator manual de par a existat de mai multe secole. Acest lucru a inceput in Evul Mediu, cand oamenii au inceput sa isi prelucreze parul pentru a-si crea stiluri si coafuri unice. Acest lucru a fost facut cu ajutorul unor instrumente simple, cum ar fi foarfecele si peria. in secolul al XVIII-lea, prelucrarea manuala a parului a devenit mai sofisticata, iar prelucratorii manuali de par au inceput sa foloseasca instrumente mai avansate, cum ar fi ondulatoarele si perii speciale. Acest lucru a permis oamenilor sa-si creeze stiluri mai complexe si mai sofisticate. in prezent, prelucratorii manuali de par folosesc o gama larga de instrumente si tehnici pentru a oferi clientilor lor coafuri si stiluri unice.

Model fisa de post: prelucrator manual de par

Fisa de post pentru meseria de prelucrator manual de par


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator manual de par, cod COR 731730


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

chet

Titlu post: Prelucrator manual de parchet

Descrierea postului:

Prelucratorul manual de parchet este responsabil pentru prelucrarea manuala a parchetului, inclusiv taierea, slefuirea, finisarea si montarea acestuia. Acesta trebuie sa aiba cunostinte si experienta in prelucrarea manuala a parchetului si sa fie capabil sa lucreze cu precizie si atentie la detalii.

Responsabilitati:

Taierea parchetului in conformitate cu dimensiunile specificate.

Slefuirea parchetului pentru a obtine o suprafata neteda si uniforma.

Aplicarea finisajului si lacului pe parchet.

Montarea parchetului in conformitate cu specificatiile clientului.

Asigurarea calitatii produselor prelucrate.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea manuala a parchetului.

Abilitati excelente de taiere si slefuire.

Abilitati de finisare si lacuire.

Abilitati de montare a parchetului.

Abilitati de citire a planurilor si a specificatiilor.

Abilitati de lucru in echipa.

Abilitati de comunicare si relationare.

Atentie la detalii si precizie.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731730 - prelucrator manual de par