.

Cod COR prelucrator mecanic metale pretioase


Cod COR prelucrator mecanic metale pretioase

Cod COR: prelucrator mecanic metale pretioase

Cod COR: 722102 - prelucrator mecanic metale pretioase


Meseria de prelucrator mecanic metale pretioase face parte din grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri.

Istoria meseriei de prelucrator mecanic metale pretioase

Prelucrarea mecanica a metalelor pretioase a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu epoca bronzului. Acest proces a fost folosit pentru a transforma metalul pretios in obiecte decorative si utilitare. in antichitate, prelucrarea mecanica a metalelor pretioase a fost folosita pentru a crea obiecte precum arme, unelte, bijuterii si alte obiecte decorative. in Evul Mediu, prelucrarea mecanica a metalelor pretioase a fost folosita pentru a crea obiecte precum arme, unelte, bijuterii si alte obiecte decorative. in secolul al XVIII-lea, prelucrarea mecanica a metalelor pretioase a devenit mai sofisticata, iar prelucratorii mecanici au inceput sa foloseasca masini specializate pentru a prelucra metalul pretios. Aceste masini au permis prelucratorilor mecanici sa produca obiecte mai complexe si mai precise. in prezent, prelucrarea mecanica a metalelor pretioase este folosita pentru a crea obiecte precum bijuterii, ceasuri, monede si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: prelucrator mecanic metale pretioase

Fisa de post pentru meseria de prelucrator mecanic metale pretioase


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator mecanic metale pretioase, cod COR 722102


Grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri

Postul: Prelucrator mecanic metale pretioase

Responsabilitati:

Executa prelucrari mecanice asupra metalelor pretioase, cum ar fi aur, argint, platina si alte metale pretioase

Utilizeaza scule si echipamente specializate pentru a prelucra metalele pretioase

Verifica si inspecteaza produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile

Asambleaza piesele prelucrate pentru a forma produse finite

Utilizeaza masuratori si instrumente de masura pentru a verifica dimensiunile produselor finite

Utilizeaza tehnici de finisare pentru a obtine produsele finale

Mentinerea si curatarea echipamentelor si a zonei de lucru

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectia muncii

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea metalelor pretioase

Cunostinte solide despre tehnicile de prelucrare mecanica

Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor specializate

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice

Abilitati de lucru in echipa si de rezolvare a problemelor

Abilitati de comunicare si relationare cu clientii

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7221 Forjori, fierari si matriteri

  Forjorii, fierarii si matriterii se ocupa cu forjarea si executarea barelor, tijelor sau lingourilor din fier, otel sau alte metale, trefilarea de sarma pentru fabricarea si repararea diverselor tipuri de unelte, articole metalice, piese de echipament, unelte agricole si similare.

 • COD

  COD COR 722102 - prelucrator mecanic metale pretioase