.

Cod COR prelucrator mica


Cod COR prelucrator mica

Cod COR: prelucrator mica

Cod COR: 811206 - prelucrator mica


Meseria de prelucrator mica face parte din grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor.

Istoria meseriei de prelucrator mica

mecanica Prelucrarea mica mecanica a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu epoca preindustriala. In acea perioada, prelucratorii mica mecanica foloseau unelte manuale si dispozitive mecanice simple pentru a prelucra piese metalice si alte materiale. Acestea erau folosite pentru a fabrica piese de masini, unelte si alte produse. In secolul al XIX-lea, prelucrarea mica mecanica a inceput sa se dezvolte, cu aparitia masinilor-unelte si a altor dispozitive mecanice. Acestea au permis prelucratorilor sa prelucreze piese metalice si alte materiale cu mai multa precizie si mai rapid decat inainte. In prezent, prelucrarea mica mecanica se bazeaza pe tehnologii avansate, cum ar fi masinile-unelte CNC, care permit prelucratorilor sa prelucreze piese metalice si alte materiale cu precizie si viteza mai mari decat inainte.

Model fisa de post: prelucrator mica

Fisa de post pentru meseria de prelucrator mica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator mica, cod COR 811206


Grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

mecanica

Titlu post: Prelucrator Mecanic

Descrierea postului:

Executarea prelucrarilor mecanice de precizie pe piese metalice, prin utilizarea masinilor-unelte si a echipamentelor specifice;

Verificarea calitatii produselor finite;

Asamblarea si montarea pieselor prelucrate;

intretinerea si curatarea masinilor-unelte si a echipamentelor;

Respectarea procedurilor de securitate si a normelor de calitate.

Cerinte:

Experienta in prelucrarea mecanica;

Cunostinte tehnice solide;

Abilitati de utilizare a masinilor-unelte si a echipamentelor;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare si de rezolvare a problemelor;

Atentie la detalii si spirit de observatie;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor actioneaza si monitorizeaza masinile si echipamentele de prelucrare a rocilor, minereurilor si pietrei pentru a recupera produsele rafinate (de calitate superioara), pentru utilizare imediata sau pentru o prelucrare ulterioara.

 • COD

  COD COR 811206 - prelucrator mica