.

Cod COR prelucrator presa scrisa


Cod COR prelucrator presa scrisa

Cod COR: prelucrator presa scrisa

Cod COR: 441210 - prelucrator presa scrisa


Meseria de prelucrator presa scrisa face parte din grupa de baza: 4412 Curieri si sortatori corespondenta.

Istoria meseriei de prelucrator presa scrisa

Meseria de prelucrator presa scrisa dateaza din secolul al XVIII-lea, cand presa scrisa a devenit o parte importanta a vietii publice. In acea perioada, prelucratorii presa scrisa erau responsabili pentru prelucrarea si tiparirea materialelor de presa, precum si pentru distribuirea lor catre public. Acestia foloseau masini de tiparit manuale si alte echipamente pentru a prelucra materialele de presa si pentru a le trimite catre public. In secolul al XIX-lea, tehnologia s-a schimbat si prelucratorii presa scrisa au inceput sa foloseasca masini de tiparit automate si alte echipamente mai avansate. Acestia au fost responsabili pentru prelucrarea si tiparirea materialelor de presa, precum si pentru distribuirea lor catre public. In prezent, prelucratorii presa scrisa folosesc computere si alte echipamente avansate pentru a prelucra materialele de presa si pentru a le trimite catre public.

Model fisa de post: prelucrator presa scrisa

Fisa de post pentru meseria de prelucrator presa scrisa


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator presa scrisa, cod COR 441210


Grupa de baza: 4412 Curieri si sortatori corespondenta

Fisa de post pentru meseria de prelucrator presa scrisa

Descrierea postului:

Prelucratorul de presa scrisa este responsabil pentru prelucrarea si editarea continutului editorial al publicatiilor tiparite, cum ar fi ziarele, revistele si alte publicatii periodice. Acesta trebuie sa aiba o buna intelegere a limbii romane, sa fie capabil sa identifice si sa corecteze erorile gramaticale si de ortografie, sa aiba o buna cunoastere a stilului si a tonului editorial si sa fie capabil sa lucreze cu termene limita stranse.

Responsabilitati:

- Editarea si prelucrarea continutului editorial al publicatiilor tiparite, cum ar fi ziarele, revistele si alte publicatii periodice
- Identificarea si corectarea erorilor gramaticale si de ortografie
- Asigurarea ca continutul editorial respecta stilul si tonul editorial al publicatiei
- Lucrul cu termene limita stranse
- Colaborarea cu redactorii si alti membri ai echipei editoriale pentru a asigura calitatea continutului editorial

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea si editarea continutului editorial al publicatiilor tiparite
- Excelente abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- Buna intelegere a limbii romane si a regulilor gramaticale si ortografice
- Capacitatea de a lucra cu termene limita stranse
- Atentie la detalii si abilitati de analiza critica

Educatie si calificari:

- Studii superioare in jurnalism, comunicare sau o disciplina similara
- Experienta anterioara in prelucrarea si editarea continutului editorial al publicatiilor tiparite poate fi considerata un avantaj

Salariu:

Salariul pentru un prelucrator de presa scrisa poate varia in functie de experienta si de dimensiunea publicatiei pentru care lucreaza. In general, salariul poate varia intre 2000 si 4000 de lei pe luna.

 • 4

  Grupa Majora 4

  Functionari administrativi

  Functionarii administrativi inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

 • 44

  Subgrupa Majora 44

  Alti lucratori in servicii suport in domeniul administrativ

  Alti lucratori in servicii-suport din domeniul administrativ indeplinesc sarcini de redactare (birou) in ziare, instante de judecata, biblioteci si oficiile postale, indosariaza documente, pregatesc informatii pentru prelucrare, tin evidenta dosarelor de personal, verifica materialul pentru a stabili conformitatea cu sursa originala a materialului si scriu in numele persoanelor analfabete.

 • 441

  Grupa Minora 441

  Alti lucratori in servicii suport in domeniul administrativ

  Alti lucratori in servicii-suport din domeniul administrativ indeplinesc sarcini de redactare in ziare, instante de judecata, biblioteci si oficii postale, indosariaza documente, pregatesc informatii pentru prelucrare, verifica materialul privind conformitatea cu sursa originala a materialului, tin evidenta dosarelor de personal si scriu in numele persoanelor analfabete.

 • COR

  Grupa de baza 4412 Curieri si sortatori corespondenta

  Curierii si sortatorii de corespondenta efectueaza sarcini privind sortarea, inregistrarea, livrarea corespondentei si alte sarcini legate de serviciile de corespondenta de la oficiile postale sau organizatii similare, precum si de la ori in cadrul unei unitati.

 • COD

  COD COR 441210 - prelucrator presa scrisa