.

Cod COR prelucrator produse ceramice prin extrudare


Cod COR prelucrator produse ceramice prin extrudare

Cod COR: prelucrator produse ceramice prin extrudare

Cod COR: 818140 - prelucrator produse ceramice prin extrudare


Meseria de prelucrator produse ceramice prin extrudare face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de prelucrator produse ceramice prin extrudare

Meseria de prelucrator produse ceramice prin extrudare se refera la procesul de prelucrare a materialelor ceramice prin extrudare. Acest proces a fost folosit pentru prima data in anii 1950, cand a fost folosit pentru a prelucra materiale ceramice in forme complexe. Acest proces a fost folosit in mod extensiv in industria ceramica, deoarece ofera o mare precizie si flexibilitate in productia de produse ceramice. Acest proces implica introducerea materialului ceramic intr-o matrita, care este apoi incalzita si presata pentru a forma produsele ceramice. Acest proces poate fi folosit pentru a produce produse ceramice de inalta calitate, precum si produse ceramice de dimensiuni mici si complexe. Acest proces a devenit din ce in ce mai popular in industria ceramica, deoarece ofera o mare precizie si flexibilitate in productia de produse ceramice.

Model fisa de post: prelucrator produse ceramice prin extrudare

Fisa de post pentru meseria de prelucrator produse ceramice prin extrudare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator produse ceramice prin extrudare, cod COR 818140


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

FISA DE POST

Titlu post: Prelucrator produse ceramice prin extrudare

Descrierea postului:

Prelucratorul produselor ceramice prin extrudare este responsabil pentru prelucrarea produselor ceramice prin extrudare, in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate la standarde de calitate inalte si sa respecte toate regulile si procedurile de siguranta.

Responsabilitati principale:

Operarea echipamentelor de prelucrare a produselor ceramice prin extrudare, in conformitate cu instructiunile de operare si procedurile de siguranta.

Monitorizarea si reglarea parametrilor de prelucrare pentru a asigura calitatea produselor.

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile clientilor.

Mentinerea echipamentelor de prelucrare in stare buna de functionare.

Raportarea oricaror probleme sau defecte in produsele finite catre supervisor.

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea produselor ceramice prin extrudare.

Cunostinte solide despre echipamentele de prelucrare si procedurile de siguranta.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice.

Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818140 - prelucrator produse ceramice prin extrudare