.

Cod COR prelucrator produse ceramice prin injectare


Cod COR prelucrator produse ceramice prin injectare

Cod COR: prelucrator produse ceramice prin injectare

Cod COR: 818142 - prelucrator produse ceramice prin injectare


Meseria de prelucrator produse ceramice prin injectare face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de prelucrator produse ceramice prin injectare

Meseria de prelucrator produse ceramice prin injectare se refera la procesul de fabricare a produselor ceramice prin injectarea unui material ceramic intr-o forma pre-fabricata. Acest proces a fost inventat in anii 1950 de catre un grup de cercetatori de la Universitatea din Tokyo. Acest proces a permis producatorilor sa produca produse ceramice cu o precizie mai mare si mai rapida decat inainte. Acest proces a devenit rapid popular in industria produselor ceramice si a fost folosit pentru a produce produse ceramice precum vase, tigai, farfurii si alte produse ceramice. Acest proces a devenit si mai popular in ultimii ani, deoarece a permis producatorilor sa produca produse ceramice de inalta calitate la un pret mai scazut.

Model fisa de post: prelucrator produse ceramice prin injectare

Fisa de post pentru meseria de prelucrator produse ceramice prin injectare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator produse ceramice prin injectare, cod COR 818142


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

1. Titlu post: Prelucrator produse ceramice prin injectare

2. Descrierea postului:

Prelucratorul produselor ceramice prin injectare este responsabil pentru prelucrarea produselor ceramice prin injectare, in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor. Acesta trebuie sa asigure ca produsele ceramice sunt prelucrate in mod corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate.

3. Responsabilitati principale:

- Preia comenzile si prelucreaza produsele ceramice prin injectare, in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor;

- Asigura ca produsele ceramice sunt prelucrate in mod corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate;

- Monitorizeaza si controleaza procesul de prelucrare a produselor ceramice prin injectare;

- Asigura ca produsele ceramice sunt prelucrate in mod eficient si in timp util;

- Asigura ca produsele ceramice sunt prelucrate in conformitate cu standardele de calitate si siguranta;

- Asigura ca produsele ceramice sunt prelucrate in mod corespunzator si in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor;

- Monitorizeaza si controleaza procesul de prelucrare a produselor ceramice prin injectare;

- Asigura ca produsele ceramice sunt prelucrate in mod eficient si in timp util;

- Asigura ca produsele ceramice sunt prelucrate in conformitate cu standardele de calitate si siguranta;

- Asigura ca produsele ceramice sunt prelucrate in mod corespunzator si in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor;

- Monitorizeaza si controleaza procesul de prelucrare a produsel

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818142 - prelucrator produse ceramice prin injectare