.

Cod COR prelucrator topitura sticla la presa


Cod COR prelucrator topitura sticla la presa

Cod COR: prelucrator topitura sticla la presa

Cod COR: 731504 - prelucrator topitura sticla la presa


Meseria de prelucrator topitura sticla la presa face parte din grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla).

Istoria meseriei de prelucrator topitura sticla la presa

Meseria de prelucrator topitura sticla la presa a fost practicata de mii de ani. Primii prelucratori topitura sticla la presa au fost egiptenii, care au folosit presa pentru a prelucra sticla in vase decorative si obiecte de arta. In Evul Mediu, prelucratorii topitura sticla la presa au folosit presa pentru a prelucra sticla in geamuri si alte obiecte decorative. In secolul al XIX-lea, prelucratorii topitura sticla la presa au inceput sa foloseasca presa pentru a prelucra sticla in recipiente si alte produse de sticla. In prezent, prelucratorii topitura sticla la presa folosesc presa pentru a prelucra sticla in produse de sticla de inalta calitate, cum ar fi sticle, recipiente, vase si alte produse decorative.

Model fisa de post: prelucrator topitura sticla la presa

Fisa de post pentru meseria de prelucrator topitura sticla la presa


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator topitura sticla la presa, cod COR 731504


Grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

FISA DE POST

Meseria: Prelucrator Topitura Sticla la Presa

Descrierea postului:

Prelucratorul Topitura Sticla la Presa este responsabil pentru prelucrarea sticlei topite prin presare, pentru a obtine produse finite. Acesta trebuie sa urmeze instructiunile si procedurile de lucru, sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile.

Responsabilitati si sarcini:

Preia sticla topita si o prelucreaza prin presare pentru a obtine produse finite.

Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt fabricate in conformitate cu specificatiile.

Asambleaza si monteaza piesele si componentele produselor finite.

Utilizeaza echipamente si instrumente specializate pentru prelucrarea sticlei topite.

Monitorizeaza si regleaza parametrii de prelucrare pentru a se asigura ca produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate.

Efectueaza inspectii periodice si verificari ale echipamentelor si instrumentelor utilizate.

Respecta toate regulile de securitate si procedurile de lucru.

Efectueaza alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea sticlei topite prin presare.

Cunostinte solide despre echipamentele si instrumentele utilizate.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor.

Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice.

Abilitati de utilizare a calculator

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

  Sticlarii (suflatorii, slefuitorii, taietorii de sticla) se ocupa cu suflarea, turnarea, taierea, polizarea sticlei, modelarea sticlei topite conform modelelor.

 • COD

  COD COR 731504 - prelucrator topitura sticla la presa