.

Cod COR prelucrator topitura sticla la teava


Cod COR prelucrator topitura sticla la teava

Cod COR: prelucrator topitura sticla la teava

Cod COR: 731505 - prelucrator topitura sticla la teava


Meseria de prelucrator topitura sticla la teava face parte din grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla).

Istoria meseriei de prelucrator topitura sticla la teava

Istoria meseriei de prelucrator topitura sticla la teava se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Aceasta meserie a inceput in Anglia in secolul al XIX-lea, cand producatorii de sticla au inceput sa foloseasca tehnologia topiturii sticlei pentru a crea produse de sticla mai complexe. Acest proces a permis producatorilor sa creeze produse mai sofisticate, cum ar fi sticla colorata si sticla decorativa. Acest proces a devenit mai popular in anii 1950, cand producatorii au inceput sa foloseasca tehnologia topiturii sticlei pentru a crea produse mai complexe, cum ar fi sticla decorativa si sticla colorata. Acest proces a devenit si mai popular in anii 1970, cand producatorii au inceput sa foloseasca tehnologia topiturii sticlei pentru a crea produse mai complexe, cum ar fi sticla decorativa si sticla colorata. Acest proces a devenit si mai popular in anii 1990, cand producatorii au inceput sa foloseasca tehnologia topiturii sticlei pentru a crea produse mai complexe, cum ar fi sticla decorativa si sticla colorata. Acest proces a devenit si mai popular in anii 2000, cand producatorii au inceput sa foloseasca tehnologia topiturii sticlei pentru a crea produse mai complexe, cum ar fi sticla decorativa si sticla colorata. Acest proces a devenit si mai popular in anii 2010, cand producatorii au inceput sa foloseasca tehnologia topiturii sticlei pentru a crea produse mai complexe, cum ar fi sticla decorativa si sticla colorata.

Model fisa de post: prelucrator topitura sticla la teava

Fisa de post pentru meseria de prelucrator topitura sticla la teava


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prelucrator topitura sticla la teava, cod COR 731505


Grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

FISA DE POST

Titlu post: Prelucrator topitura sticla la teava

Descrierea postului:

Prelucratorul topiturii sticlei la teava este responsabil pentru prelucrarea sticlei prin topirea acesteia pentru a se potrivi cu dimensiunile tevilor. Acesta trebuie sa prelucreze sticla in conformitate cu specificatiile si sa asigure calitatea produselor finite.

Responsabilitati principale:

Preluarea sticlei si prelucrarea acesteia prin topirea acesteia pentru a se potrivi cu dimensiunile tevilor.

Verificarea sticlei pentru a se asigura ca se potriveste cu dimensiunile tevilor.

Asigurarea calitatii produselor finite prin verificarea acestora.

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea sticlei.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice.

Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor de prelucrare.

Abilitati de urmarire a detaliilor si de respectare a procedurilor.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de luare a deciziilor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

  Sticlarii (suflatorii, slefuitorii, taietorii de sticla) se ocupa cu suflarea, turnarea, taierea, polizarea sticlei, modelarea sticlei topite conform modelelor.

 • COD

  COD COR 731505 - prelucrator topitura sticla la teava