Cod COR: 817234 - preparator PPF
Meseria de preparator PPF face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Preparatorul PPF (Personal Protective Equipment) este o meserie relativ noua, care a aparut in urma dezvoltarii industriei si a nevoii de protectie a angajatilor. Acestia sunt responsabili pentru pregatirea, inspectarea si intretinerea echipamentelor de protectie personala, cum ar fi castile, manusile, ochelarii si alte articole de protectie. Acestia trebuie sa fie constienti de riscurile si pericolele la care sunt expusi angajatii si sa asigure ca echipamentul de protectie este adecvat si in stare buna. Preparatorii PPF trebuie sa fie familiarizati cu standardele de protectie si sa fie capabili sa recunoasca si sa evalueze riscurile si sa ia masuri adecvate pentru a le reduce. Acestia trebuie sa fie constienti de riscurile si pericolele la care sunt expusi angajatii si sa asigure ca echipamentul de protectie este adecvat si in stare buna.
Fisa de post pentru meseria de preparator PPF
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: preparator PPF, cod COR 817234
FISA DE POST
Titlu post: Preparator PPF
Departament: Departamentul de productie
Responsabilitati:
- Preia comenzile si verifica cantitatea si calitatea materialelor necesare pentru pregatirea produselor PPF;
- Preia materialele si le pregateste pentru a fi folosite in productia PPF;
- Asambleaza piesele si componentele necesare pentru productia PPF;
- Verifica si testeaza produsele PPF pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;
- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru;
- Respecta procedurile de productie si de siguranta;
- Respecta termenele limita si se asigura ca produsele sunt livrate la timp;
- Respecta toate regulile si procedurile de productie si de siguranta.
Competente:
- Abilitati de asamblare si intretinere;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Cunostinte de baza in domeniul productiei PPF;
- Cunostinte de baza in domeniul sigurantei si protectiei muncii.
Calificari:
- Experienta anterioara in domeniul productiei PPF;
- Diploma de liceu sau echivalent;
- Certificat de calificare in domeniul productiei PPF.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.