Cod COR: 722318 - preparator amestec de invelis
Meseria de preparator amestec de invelis face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.
uri Preparatorul de amestec de invelisuri este o meserie veche, care se remarca prin pregatirea si amestecarea materialelor folosite pentru invelisuri. Acestia folosesc o varietate de materiale, cum ar fi cauciucul, vinilul, poliuretanul si alte materiale sintetice, pentru a crea amestecuri de invelisuri care sa satisfaca cerintele clientilor. Acestia pot folosi si materiale naturale, cum ar fi pielea, lana si bumbacul, pentru a crea produse de inalta calitate. Preparatorii de amestec de invelisuri trebuie sa fie foarte atenti la detalii si sa aiba cunostinte despre materialele folosite, pentru a asigura ca produsele lor sunt de cea mai buna calitate. Meseria de preparator de amestec de invelisuri a existat de mai multe secole, iar in prezent, aceasta meserie este foarte cautata in industria de productie a materialelor de invelisuri.
Fisa de post pentru meseria de preparator amestec de invelis
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: preparator amestec de invelis, cod COR 722318
uri
FISA DE POST
Titlu post: Preparator Amestec de Invelisuri
Departament: Fabricarea produselor alimentare
Responsabilitati:
Prepara amestecuri de invelisuri pentru produsele alimentare, in conformitate cu retetele si instructiunile de fabricatie;
Amesteca ingredientele in conformitate cu retetele si instructiunile de fabricatie;
Monitorizeaza si regleaza temperatura si presiunea in timpul procesului de amestecare;
Verifica si asigura calitatea amestecului de invelisuri;
Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru;
Respecta procedurile de siguranta si sanatate in munca;
Respecta standardele de calitate si de productie.
Competente:
Cunostinte de baza in domeniul fabricarii produselor alimentare;
Abilitati de amestecare si de masurare;
Abilitati de operare a echipamentelor si a utilajelor;
Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
Abilitati de urmarire si respectare a procedurilor de siguranta si sanatate in munca;
Abilitati de urmarire si respectare a standardelor de calitate si de productie.
Calificari:
Diploma de liceu sau echivalent;
Experienta anterioara in domeniul fabricarii produselor alimentare constituie un avantaj.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati
Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.
Forjori, matriteri si asimilati
Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.
Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.