Cod COR: 816035 - preparator de produse apicole
Meseria de preparator de produse apicole face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.
Meseria de preparator de produse apicole dateaza din antichitate, cand albinele erau folosite pentru a produce miere si alte produse apicole. In Evul Mediu, produsele apicole erau folosite pentru a trata diverse afectiuni si pentru a face dulciuri. In secolul al XVIII-lea, produsele apicole au devenit mai populare si au fost folosite in mod regulat in bucatarii. In secolul al XIX-lea, produsele apicole au devenit mai accesibile si au fost folosite in mod regulat in bucatarii. In prezent, preparatorii de produse apicole sunt specializati in prepararea si prelucrarea produselor apicole, cum ar fi mierea, ceara, polenul si alte produse apicole. Ei folosesc tehnici speciale pentru a prelucra produsele apicole si pentru a le face mai gustoase si mai sanatoase.
Fisa de post pentru meseria de preparator de produse apicole
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: preparator de produse apicole, cod COR 816035
Titlu post: Preparator produse apicole
Responsabilitati:
- Preia produsele apicole de la furnizori si verifica calitatea acestora;
- Preia comenzile clientilor si pregateste produsele apicole in conformitate cu cerintele acestora;
- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru;
- Asigura respectarea normelor de igiena si siguranta in munca;
- Preia si prelucreaza produsele apicole in conformitate cu procedurile si standardele de calitate;
- Monitorizeaza stocurile de produse apicole si asigura reumplerea acestora;
- Intocmeste documentele necesare pentru livrarea produselor apicole;
- Asigura livrarea produselor apicole la clienti.
Competente:
- Cunostinte solide despre produsele apicole;
- Abilitati de comunicare si relationare;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a tehnologiilor necesare;
- Cunostinte de baza despre igiena si siguranta in munca.
Calificari:
- Diploma de liceu sau echivalent;
- Experienta anterioara in domeniul produselor apicole constituie un avantaj.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.