.

Cod COR preparator halva


Cod COR preparator halva

Cod COR: preparator halva

Cod COR: 816039 - preparator halva


Meseria de preparator halva face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.

Istoria meseriei de preparator halva

Preparatorul de halva este o meserie veche, care se remarca prin prepararea unei delicioase si populare deserturi din Orientul Mijlociu. Halva este un desert traditional, care se prepara din seminte de susan, miere, unt si faina. Acest desert a fost preparat in Orientul Mijlociu inca din antichitate si a devenit popular in intreaga lume. Preparatorii de halva au fost intotdeauna apreciati pentru abilitatile lor de a prepara acest desert delicios si pentru creativitatea lor in a adauga ingrediente noi si interesante. Acestia au fost, de asemenea, cunoscuti pentru abilitatea lor de a crea noi retete si de a le adapta la gusturile locale. In prezent, preparatorii de halva sunt inca apreciati pentru abilitatile lor de a prepara acest desert delicios si pentru creativitatea lor in a adauga ingrediente noi si interesante.

Model fisa de post: preparator halva

Fisa de post pentru meseria de preparator halva


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: preparator halva, cod COR 816039


Grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

Titlu post: Preparator Halva

Descrierea postului:

Preparatorul Halvei este responsabil pentru prepararea produselor din halva, in conformitate cu retetele si standardele de calitate. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt preparate in mod corespunzator si sa respecte toate regulile de siguranta si igiena.

Responsabilitati:

Prepararea produselor din halva, in conformitate cu retetele si standardele de calitate.

Asigurarea ca produsele sunt preparate in mod corespunzator si respectarea tuturor regulilor de siguranta si igiena.

Monitorizarea stocurilor de ingrediente si a materialelor necesare prepararii produselor.

Asigurarea ca produsele sunt ambalate si etichetate corespunzator.

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

Monitorizarea si raportarea oricaror probleme legate de calitatea produselor.

Respectarea tuturor procedurilor si regulilor de siguranta si igiena.

Cerinte:

Experienta anterioara in prepararea produselor din halva.

Cunostinte despre retete si standarde de calitate.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de urmarire si raportare a calitatii produselor.

Cunostinte despre regulile de siguranta si igiena.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 816

  Grupa Minora 816

  Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COR

  Grupa de baza 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare

  Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.

 • COD

  COD COR 816039 - preparator halva