.

Cod COR preparator mase ceramice


Cod COR preparator mase ceramice

Cod COR: preparator mase ceramice

Cod COR: 731408 - preparator mase ceramice


Meseria de preparator mase ceramice face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de preparator mase ceramice

Preparatorii masei ceramice sunt persoane care au lucrat in industria ceramica de-a lungul istoriei. Acestea au fost responsabile pentru pregatirea masei ceramice, care este un amestec de argila, apa si alte materiale, inainte de a fi modelata si arsa pentru a face produse ceramice. Acest proces a fost folosit de mii de ani, incepand cu civilizatiile antice, cum ar fi Egiptul si Grecia. in timpul Renasterii, preparatorii masei ceramice au devenit mai specializati, folosind tehnici mai sofisticate pentru a pregati masele ceramice. Acestea au fost folosite pentru a face produse ceramice decorative, cum ar fi vase, figurine si alte obiecte decorative. in zilele noastre, preparatorii masei ceramice sunt inca folositi in industria ceramica, deoarece masele ceramice sunt inca folosite pentru a face produse ceramice decorative si utilitare.

Model fisa de post: preparator mase ceramice

Fisa de post pentru meseria de preparator mase ceramice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: preparator mase ceramice, cod COR 731408


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Preparator mase ceramice

Departament: Productie

Subordonat: Directorului de productie

Responsabilitati:

- Prepararea masei ceramice conform specificatiilor tehnice;

- Verificarea calitatii masei ceramice;

- Asigurarea cantitatii necesare de materii prime pentru prepararea masei ceramice;

- Monitorizarea procesului de preparare a masei ceramice;

- Mentinerea curateniei in zona de productie;

- Respectarea procedurilor de productie si a normelor de calitate;

- Raportarea oricaror probleme aparute in procesul de productie.

Competente:

- Cunostinte tehnice in domeniul prepararii masei ceramice;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de lucru cu echipamente si utilaje specifice.

Calificari:

- Experienta anterioara in domeniul prepararii masei ceramice;

- Studii superioare in domeniul tehnologiei ceramice;

- Cunostinte de limba engleza.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731408 - preparator mase ceramice