.

Cod COR preparator pasta


Cod COR preparator pasta

Cod COR: preparator pasta

Cod COR: 817102 - preparator pasta


Meseria de preparator pasta face parte din grupa de baza: 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei.

Istoria meseriei de preparator pasta

Preparatorul de paste a fost o meserie veche, care se remarca prin pregatirea alimentelor din paste. Acestia au folosit ingrediente simple, cum ar fi faina, oua, sare si apa, pentru a crea paste de diferite forme si dimensiuni. Acestia au folosit, de asemenea, diferite condimente si alte ingrediente pentru a adauga gust si aroma pastei. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru pregatirea si servirea pastei. Meseria de preparator de paste a evoluat in timp, de la pregatirea pastei in bucatarii casnice la pregatirea pastei in restaurante si alte locatii comerciale. Acestia au folosit, de asemenea, diferite tipuri de masini pentru a pregati pastele mai rapid si mai eficient. In prezent, preparatorii de paste folosesc ingrediente mai sofisticate si mai variate pentru a crea paste de diferite forme si dimensiuni.

Model fisa de post: preparator pasta

Fisa de post pentru meseria de preparator pasta


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: preparator pasta, cod COR 817102


Grupa de baza: 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei

Titlu post: Preparator paste

Descrierea postului:

Preia comenzile si pregateste pastele conform specificatiilor clientilor;

Prepara pastele folosind ingredientele adecvate si urmand retetele;

Asigura calitatea produselor preparate;

Asigura curatenia si igiena in zona de lucru;

Respecta procedurile de siguranta alimentara;

Respecta termenele limita de livrare;

Respecta regulile si procedurile de lucru ale restaurantului.

Cerinte:

Experienta anterioara in prepararea pastei;

Cunostinte de baza in domeniul gastronomiei;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Abilitati de organizare si planificare;

Atentie la detalii;

Capacitatea de a lucra sub presiune.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8171 Operatori la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei

  Operatorii la instalatiile de fabricare a celulozei si hartiei actioneaza si supravegheaza masinile multifunctionale de control al proceselor industriale si echipamentele de prelucrare ce controleaza procesarea lemnului, celulozei si a altor materiale din celuloza.

 • COD

  COD COR 817102 - preparator pasta