Cod COR: 818134 - preparator-presator abrazive
Meseria de preparator-presator abrazive face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.
Meseria de preparator-presator abrazive se refera la pregatirea si prelucrarea materialelor abrazive, cum ar fi nisipul, carbunele, corindonul si alte materiale similare. Acest proces implica prelucrarea materialelor abrazive in forme si dimensiuni specifice, in vederea utilizarii lor in productia industriala. Meseria de preparator-presator abrazive a aparut in secolul al XIX-lea, cand industria a inceput sa utilizeze materiale abrazive in productia industriala. Acest proces a devenit din ce in ce mai important in anii urmatori, deoarece industria a inceput sa utilizeze materiale abrazive in productia de produse de inalta calitate. Acest proces a devenit din ce in ce mai sofisticat, iar preparatorii-presatorii abrazivi au devenit din ce in ce mai specializati in prelucrarea materialelor abrazive. Acest proces a devenit din ce in ce mai important in industria moderna, deoarece materialele abrazive sunt folosite in productia de produse de inalta calitate.
Fisa de post pentru meseria de preparator-presator abrazive
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: preparator-presator abrazive, cod COR 818134
FISA DE POST
Titlu post: Preparator-presator abrazive
Departament: Productie
Subordonat: Directorului de productie
Responsabilitati:
- Preia materialele necesare prelucrarii abrazive si le pregateste pentru prelucrare;
- Asambleaza piesele si dispozitivele necesare prelucrarii abrazive;
- Executa prelucrari abrazive prin presare, frezare, slefuire, etc.;
- Verifica calitatea produselor finite;
- Intretine si curata echipamentele folosite;
- Respecta procedurile de securitate si protectia muncii;
- Respecta normele de calitate si de productivitate;
- Respecta termenele limita de livrare;
- Respecta instructiunile primite de la superiorii ierarhici.
Competente:
- Cunostinte tehnice si de prelucrare a materialelor;
- Abilitati de operare a masinilor si echipamentelor de prelucrare abraziva;
- Abilitati de verificare a calitatii produselor finite;
- Abilitati de intretinere si curatare a echipamentelor;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare;
- Abilitati de organizare si planificare.
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii abrazive;
- Cunostinte tehnice si de prelucrare a materialelor;
- Abilitati de operare a masinilor si echipamentelor de prelucrare abraziva;
- Abilitati de verificare a calitatii produselor finite;
- Abilitati de intretinere si curatare a echipament
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Alti operatori la masini si utilaje
Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.
Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.